Haberler

Gül, Dr. Fazıl Küçük'ün Mezarını Ziyaret Etti

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Kabri’nde tören düzenlendi.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün Anıt Kabri'nde tören düzenlendi.

Anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anıt Özel Defteri'ni imzalamasıyla tamamlandı.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Ömer Faruk Öz, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Hükümetini Temsilen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Oramiral Bülent Bostanoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Ana Muhalefeti Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Yardımcısı Faruk Lağoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, Yüksek Mahkeme Başkanı temsilcisi ve diğer yetkililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu anıt özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Lider Dr. Küçük, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramının 40'ıncı yıldönümünde bir kez daha huzurundayız. Rumların Enosis hedefine varmak, adadaki Türkleri yok etmek için başlattıkları sistemli faaliyetleri, daha başında, fark ederek Türklük bilinciyle yetişen nesiller için öncü oldunuz. Milli benliğine ve kutsal değerlerine karşı yapılan her türlü saldırıya karşı yıllarca en zor şartlarda direnen Kıbrıs Türk halkı hep anavatanının geleceği günü beklemiş ve o günün özlemiyle yaşamıştır. 20 Temmuz'da başlayan Barış Harekatı'nın başarıya ulaşmasında önemli rol oynayan Mücahit halkımız, anavatanıyla kucaklaşmış ve neticesinde kendi devletinde Rum baskısından uzak gerçek özgürlüğü tatmıştır. Özgür olarak yaşadığımız devletimizin, temelinin atıldığı bu anlamlı günün yıldönümünde, sizi minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğliyorum."

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de şunları kaydetti:

"Aziz Lider Dr. Küçük, önderliğini yaptığımız kahraman Kıbrıs Türk halkını özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturan 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40'ıncı yıldönümünü kutlamanın haklı gururu içerisindeyiz. Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesine yapmış olduğumuz katkılar ve dirayetli liderliğimiz hafızalarımızdaki yerini daima koruyacaktır. Bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Kıbrıs Türk halkının haklı davasının en büyük destekçisi olacağını bir kez daha teyit ediyor, aziz hatıranız önünde minnet ve saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun." - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Derviş Eroğlu Abdullah Gül Fazıl Küçük Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title