Haberler

Gül'den O Annelere: 'Çok Cesur Davrandınız'

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileleri kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Siz inanın ki çok cesur davrandınız' dedi.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileleri kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Şimdiye kadar çocuğu zorla götürülenler veya çocuğu bir yanlışa saparak dağa çıkanlar, bunların annelerinin, babalarının meydana çıkıp da 'ne olur şu çocuğumu getirin, bırakın' deme cesareti olmuyordu. Siz inanın ki çok cesur davrandınız. Sizin bu davranışınız herkesin vicdanında çok büyük bir yer edindi” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve çocukları kaçırılan aileleri Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Ailelerin sorunlarını dinleyen Gül, acılarını paylaştığını ifade ederek, “İnanın hepinizin acısı, bizim acımız. Hepinizin acısı toplanıyor, buraya geliyor. Bu acılar uzun sürmesin diye ne gerekirse bunları yapmaya devam edeceğiz ve yapacağız. Bundan emin olun kardeşim. Sizi bir kez daha tebrik ederim. Çünkü siz Türkiye'yi sarstınız. Şimdiye kadar çocuğu zorla götürülenler veya çocuğu bir yanlışa saparak dağa çıkanlar, bunların annelerinin, babalarının meydana çıkıp da 'ne olur şu çocuğumu getirin, bırakın' deme cesareti olmuyordu. Siz inanın ki çok cesur davrandınız. Sizin bu davranışınız herkesin vicdanında çok büyük bir yer edindi. İnşallah, şundan emin olun, bir kez daha söylüyorum, ne gerekirse bunu yapmaya devam edeceğiz ve bu güzel çocuklarınızı, inşallah, oğullarınızı, kızlarınızı, kardeşlerinizi size sağ salim geri getirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İHH Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan, “Sayın Cumhurbaşkanı bizi kabul etti. Ailelerimiz, tüm sorunlarını gayet açık bir şekilde, net ve çözüm odaklı bir şekilde iletmiş oldu. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’deki bütün evlatların kendi evlatları olduğunu ve bu çerçevede Türkiye’nin bütün imkanlarını seferber edeceğini ifade etti. Ailelerimiz bugün çok yoğun bir yolculuktan sonra çok tempolu bir programı bitirmiş oldular. Meclis’te grubu olan muhalefet partilerini ziyaret edecekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecekler” şeklinde konuştu.

Aileler adına konuşan Erhan Eren ise, “Aileler, her zamanki gibi kendi mağduriyetlerini, bir an önce çocuklarına kavuşmak için Ankara’ya kadar geldiklerini dile getirdiler. Sayın Cumhurbaşkanı da bütün evlatları kendi evlatları saydığını söyledi. Cumhurbaşkanımız çok samimi bir şekilde konuştu. Ailelerin yüreğine bir su serpildi. Bu noktada aileler, sayın Cumhurbaşkanımızla yaptıkları görüşmeden çok mutlu bir şekilde ayrıldı. Aileler, kesinlikle çok umutlu. 40 gündür Diyarbakır’ın 40 derece sıcaklığında yürekleri yanan annelerin bugün yüreklerine su serpildi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile yapılan görüşmelerden mutlu ayrıldılar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title