Haberler

Gül'den Flaş Köşk Açıklaması: Kimse Cebimde Dememektedir

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili "Sayın Başbakanla yakında konuşacağız tabi ki. Zaman zaman "biz, ikimiz konuşacağız' deyince, buradan farklı farklı eleştiriler de duyuyorum. Şüphesiz ki başka adaylar olacaktır ve neticede seçimlerle halk karar verecektir. Hiç kimse şimdiden "Bu benim cebimde' de dememektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins'le Çankaya Köşkü'nde görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Burada, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül, MİT yasa tasarısıyla ilgili, "Bütün yasalarda olduğu gibi bu yasayı da yakından takip ediyorum. Hem ilgili Sayın Bakanı, hem ilgili Sayın Müsteşarı çağırıp onlarla görüşüp fikirlerimi söylemişimdir, diğer yasalarda yaptığım gibi" dedi.

TARTIŞMALI YASALAR

Bu tip yasaların tartışmalı konular olduğunu ifade eden Gül, "İşin doğası gereği, nereden bakarsanız öyle. Ama gayet dikkatli bir şekilde görüşlerimi hep paylaşıp tavsiye ettim. Nihayetinde TBMM'nin kararıdır, yasayı TBMM yapar. Milletvekillerinin vereceği bir karardır" diye konuştu.

"KİMSE CEBİMDE DEMEMEKTEDİR"

Gül, Cumhurbaşkanlığı Seçimi konusunda ise şöyle konuştu:

"Takvim zaten açıklandı. Daha önce de söylediğim gibi, "Sayın Başbakan ile konuşacağız' dedim. Bunu yapmadık ama yakında konuşacağız tabi ki. Ama şahıslarımızla, ikimizle ilgili bir konu. Şüphesiz ki başka adaylar da söz konusu olacaktır ve neticede Türk halkı karar verecektir. Zaman zaman "biz, ikimiz konuşacağız' deyince, buradan farklı farklı eleştiriler de duyuyorum. Şüphesiz ki başka adaylar olacaktır ve neticede seçimlerle halk karar verecektir. Hiç kimse şimdiden "Bu benim cebimde de dememektedir. Onun için bunun bilinmesini istiyorum."

RUSYA-UKRAYNA GERGİNLİĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, Baltık Denizi bölgesinde NATO kuvvetleri mevcudiyetinin uzatılıp uzatılmaması ve Rusya'ya yaptırımlara ilişkin bir soruya ise "Bölgemizde cereyan ediyor her şey. Sadece Baltık tarafı değil Ukrayna, Kırım ve Karadeniz bütün bunları büyük bir bölge olarak düşündüğümüzde önce istikrar hepimizin aradığı bir unsurdur. NATO içinde dayanışmayı göstermenin sırası. Bu çerçevede içerisinde değişik seviyelerde NATO toplantıları yapılıyor, gerek Baltık, gerek Karadeniz buralarla ilgili neticede askeri ve sivil kanattan bir çok kararlar alınıyor ancak bütün bunlar problemin diyalogla, uluslararası hukuk çerçevesi içeresinde çözülmesi ve problemlerin daha büyümemesi için çalışmalardır. Ümit ediyoruz ki uluslararası hukuk hiçbir zaman gözardı edilmez, ülkelerin toprak bütünlüklerine, egemenliklerine ihlal edilmez, saygı duyulur. Rusya bu coğrafyanın en önemli ülkelerinden birisidir. O açıdan tarihte ülkeler çok beraber olmuşlardır, nüfuslar çok karışmıştır bütün bunları dikkate alarak gayet dikkatli bir diplomasinin yürütülmesine önem veriyoruz. Bu yönde de sürekli bir istişare halindeyiz, hem müttefiklerimizle hem de bölgede bu problemlerin bir tarafı olan Rusya ile" şeklinde yanıt verdi.

KARADENİZ TRAFİĞİ

Letonya Cumhurbaşkanı ise Karadeniz üzerinden gerçekleştirilen trafiğe dikkat çekerek, "Letonya konuyu sürekli olarak dikkatle analiz etmekte. Mevcut durumda herhangi bir kötüleşme öngörmüyoruz, yakın gelecekte bu transit yolun gelişimi ile alakalı. Biz bu yolu kullanarak nakliyesi gerçekleştirilen mal ve ürünlerin yoğunluğunun artacağını umuyoruz ama bu gelecekte sorun olmayacağı anlamına gelmiyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Rusya Federasyonu Abdullah Gül Letonya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (32)

aaaaerfetgerer3434@hotmail.com:

reisi cumhur tayibe yakışır.akp 3

11
83
yanıtYanıtla
Hortlak - Zortlakorka8@mynet.com:

KEKOlara her şey yakisir. LOOOOOOOOOOOOOOOOLGenetiği kesin J! (siyah Irk). LOL

yanıt0
yanıt0
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

kemal kilicdaroglu niye aday olmuyor yoksa kendine guvenmiyormu

23
12
yanıtYanıtla
Halkın iradesi senmisinmks@kk.com:

Senin ne alıp veremediğin var kılıçdaroğluyla adam ister olur ister olmaz sanane yani bu durumdan ?

yanıt0
yanıt0
İSKENDER BÜYÜKfatihparmaklar@gmail.com:

YILLARDAN BERİ TAKİP EDERİM BU GÜLÜ YANLIŞ Bİ İŞ YAPTIGINI GÖRMEDİM

20
15
yanıtYanıtla
mertmert@gmail.com:

hsyk kanununu AYM'nin iptal edeceğini bile bile hatta bunu söyleye söyleye imzalaması sana göre yanlış değil tabi...

yanıt0
yanıt0
ADALETferdiatmaca1981@hotmail.com:

KAYIP TİRİLYON DAVASININ HESABINI VEREMEDİ SAYIN GÜL.. türk milleti çabuk unutuyor.

yanıt0
yanıt0
LUTHERronhrn@mynet.com:

BU AKPLİLER DEREYİ GÖRMEDEN PAÇAYI SIVAMIŞLAR BİLE.GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR.GÜL DE BUNU DEMEK İSTEMİŞ DEMEKKİ BİLDİĞİ BİŞEYLER VAR.VAY TAYYİP C.BAŞKANLIĞI DA GİTTİ HA.

12
16
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

ONU BUNU BİLMEM....RTE DOKUNMAZLIĞININ DEVAMI İÇİN ALLEM EDECEK KALLEM EDECEK CUMHUR BAŞKANI OLMAYA ÇALIŞACAK KİYARGILANMASIN...BÜTÜN DERDİ BU...YOKSA RTE İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI PEK DE ÖNEMLİ DEĞİL...RTE İÇİN PASİV BİR MAKAM...

13
12
yanıtYanıtla
Asenaasena89onk@gmail.com:

Adam o kadar şey yaptı ses kayıtları çıktı adamı hala nereye yerleştirsek diye düşünüyorlar kusuruma bakmayın ama hepiniz kafayı yemişsınız

16
9
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title