Haberler

Gül, Aliyev'in Mezarını ve Türk Şehitliğini Ziyaret Etti

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. Küresel Açık Toplumlar Forumuna katılmak için gittiği Azerbaycan'da şehitlikleri ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mezar ziyaretleri- Gül'ün Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bırakması-Türk Şehitliği'ne çelenk sunması ve şehit mezarlarına tek tek karanfil bırakması-Gül'ün konuşması 11. Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'da- Gül, merhum Aliyev'in mezarını ve Türk Şehitliği'ni ziyaret etti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu'na katılmak için geldiği Azerbaycan'da, şehitlikleri ziyaret etti.Fahri Hiyaban'da, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarına çelenk sunan Gül, Aliyev'in eşi Zarife Aliyeva'nın mezarına da gül bıraktı.Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve Askeri Ataşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler'in de eşlik ettiği Gül, daha sonra 20 Ocak şehitlerinin mezarlarına karanfil, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bıraktı.Türk Şehitliği'ndeki anıta da çelenk sunan Gül, saygı duruşundan sonra şehitlik defterine şunları yazdı: "Aziz şehitlerimiz. Yüce Türk milletinin kahraman evlatları. Sizler, adeta bir varoluş mücadelesi vermekte olduğumuz şanlı tarihimizin en sıkıntılı döneminde Azerbaycan'daki kardeşlerimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaştınız. Bu topraklarda canlarınızı seve seve feda eden, makamların en yücesine eriştiniz. Mensup olduğunuz Kafkas İslam Ordusu ile bağımsız Azerbaycan'ın temellerini güçlendirirken bir kahramanlık destanı yazdınız. En zor anlarında bile gözünü kırpmadan kardeşlerinin yardımına koşan sizler, her zaman sevinci olduğu kadar kederi de paylaştığımız Azerbaycanlı kardeşlerimizle olan kardeşliğimizin ve ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz bağların mimarlarısınız. Türkiye ve Azerbaycan birliği ve kardeşliği işte böyle güçlü temel üzerine kurulmuştur. Sizlerin huzurunda Kafkas İslam Ordusu'nun şehitleri başta olmakla her iki ülkenin tüm şehitlerini, bağımsızlık mücadelesinde fedakarlıklarını esirgemeyen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz ruhlarınız şad olsun." 11. Cumhurbaşkanı Gül, şehit mezarlarına tek tek karanfil bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haydar Aliyev Abdullah Gül Azerbaycan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title