Haberler

Güçlükonak'taki Kazıda Bulunan Kemikler Ailelerine Teslim Edildi

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Özbaşoğlu köyünde yapılan kazı çalışmalarında bulunan kemikler adli tıp kurumunda yapılan DNA testinden sonra savcılık tarafından ailelerine teslim edildi.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Özbaşoğlu köyünde yapılan kazı çalışmalarında bulunan kemikler adli tıp kurumunda yapılan DNA testinden sonra savcılık tarafından ailelerine teslim edildi.

Güçlükonak'ta 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra kendilerinden haber alınamayan köylüler için yapılan suç duyurusunun ardından Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı Ocak 2012 tarihinde Yağızoymak köyü ve Özbaşağaoğlu köyleri arasında bulunan Yağızoymak taburu mevkiindeki boş arazide kazı çalışmaları başlatmıştı. Savcılığın talimatıyla yapılan kazı çalışmalarında elbiseleriyle gömülmüş halde bulunan ve cesedin Ahmet Güler'e ait olduğu iddia edilmişti. Yapılan kazı çalışmalarında bulunan kemikler savcılık tarafından DNA testi için adli tıp kurumuna gönderildi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan testlerden sonra Ahmet Güler'e ait olduğu iddia edilen kemikler Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ailelerine teslim edildi. Kemiklerin savcılıktan teslim alınmasından sonra Ahmet Güler'in kemikleri, yakınlarının katıldığı cenaze töreni ile sessiz bir şekilde asri mezarlığına defnedildi. Defin törenine BDP Cizre İlçe Başkanı Ahmet Çeter, BDP Cizre ilçe yöneticileri, Güler ailesi, MEYA-DER yöneticileri, Kayıp Yakınları, belediye meclis üyeleri katıldı. Ahmet Güler'in kemikleri savcılıktan getirildiği beyaz torba içinde defnedildikten sonra dualar okundu.

MEYA-DER yöneticisi Mele Kasım Yiğit, "Bugüne kadar Türkiye'de 17 bin 500 faili meçhul cinayet işlendi. Bunların birçoğunun kemikleri bile bulunmadı. Birçok aile çocuklarının kemiklerini dahi bulamadıkları için gidecekleri bir mezarları bile yoktur. Bugün burada Ahmet Güler yoldaşımızın kemiklerini yoğun bir uğraş sonucu bulduk ve getirip defnettik. Artık Güler ailesinin gidebileceği bir mezar taşı oldu. Bu bizim için sevindirici oldu ama geriye kalan kayıplar ve faili meçhul cinayetleri için hala üzgünüz ve mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Yiğit'ten sonra konuşan Ahmet Güler'in yeğeni Abdullah Güler, "Biz 1993 yılında Hirareş köyünde yaşıyorduk. 22 Haziran 1994 yılında amcamla birlikte beş kişi öldürüldü. Bizler köyümüze yapılan operasyon sonucu katledilen insanlarımızın cesetlerini köyün buğday tarlalarında bulduk daha sonra getirip köyün bir noktasında gizlice bunları gömdük. O zaman şartlar uygun değildi insanlar korkuyordu kimse kimseye sahip çıkamıyordu. Şimdi şartlar uygun oldu ve bizler de cenazelerimiz köyde gömdüğümüz yerden çıkarmak için savcılığa başvurduk. 22 Ocak 2012 tarihinde yani 19 yıl sonra savcılık tarafından yapılan kazılarda 5 kişinin kemikleri bulundu. Bu beş kişinin içinde benim amcam da vardı. Şimdi bu gün savcılığın yaptığı otopsinin ardından cenazemizi bize teslim etti" diye konuştu.

Cenazeyi sahiplenerek defin işlemlerine katılan bütün herkese teşekkür eden Abdullah Güler, 20 yıl sonra amcasının kemiklerine ulaştıkları için ve ona bir mezar taşı yaptıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Kemiklerin defnedilmesi sırasında Güler'in yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Yakınlarını faili meçhul cinayet sonucu kaybeden aileler faillerin bir an önce yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını talep ettiklerini dile getirdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Güler Güçlükonak Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title