Haberler

'Güçlü Eller, Güçlü Kooperatifler" Toplantısı

Beypazarı ve Nallıhan ilçe kaymakamlıklarının proje ortağı olduğu "Güçlü Eller, Güçlü Kooperatifler" toplantısı, yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Beypazarı ve Nallıhan ilçe kaymakamlıklarının proje ortağı olduğu "Güçlü Eller, Güçlü Kooperatifler" toplantısı, yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, sigorta kooperatifçiliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 21 bin kişiye kooperatifçilik eğitimi verilerek, eğitimden geçirildiğini ve bu kişilere sertifika verdiklerini anlatan Seymenoğlu, şöyle konuştu:

"Kooperatifler aynı zamanda girişimci olmalı ve ürünlerini pazarlamalı, satabilmeli. Kooperatifler aracıyı aradan çıkarmalı, ürünü kendi pazarlayarak, satıştan üyesinin faydalanmasını sağlamalı. Pazarda 3 liraya satılan ürünün 1,2 lirası direk çiftçinin, üreteninin cebine girmeli. Burada aracılar daha çok üretmeden para kazanıyorlar. Ülkemizde 56 bin kooperatif bulunuyor ve bu kooperatifler 3 bakanlığın altında toplanmış. Bu kooperatiflerin tek çatı altında toplanması önemli. Kooperatifleri çok önemsiyoruz. Bunun için bu gün burada, kooperatifçiliği geliştirmek adına bilgilendirmeler yapıyoruz."

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da Ankara'nın Türkiye'nin nüfus bakımından ve ekonomik güçlülük açısından Türkiye'nin en büyük 2'inci ili olduğunu söyledi.

Şayık, Ankara'nın güçlü bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesi için, çok ciddi çalışma ve emek verilerek birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, Kırsal Alan ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Beypazarı ilçe Gıda Tarım ve Hayvanlık Müdürlüğü yetkilileri, Nallıhan Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri, Beypazarı Bostancıları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ahmet Gencer, Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş ile diğer ilçelerden Kooperatif başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Beypazarı Nallıhan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title