Haberler

Güç ve Azim Var Tek Eksikleri Maddiyat

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, Ümmühan Hatun Ortaokulu bünyesinde yaklaşık 10 yıl önce oluşturulan ve genelde çiftçi ailelerin çocuklarının forma giydiği kız basketbol takımının tek isteği sponsor bulup, Türkiye derecesi yapabilmek.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, Ümmühan Hatun Ortaokulu bünyesinde yaklaşık 10 yıl önce oluşturulan ve genelde çiftçi ailelerin çocuklarının forma giydiği kız basketbol takımının tek isteği sponsor bulup, Türkiye derecesi yapabilmek.

Takıma en önemli desteği veren Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın bütçesinin olmamasına rağmen hırs, güç ve azimleriyle birçok turnuva ve şampiyonaya katıldığını söyledi.

Takımın sponsora ihtiyacı olduğunu belirten Şahin, "Ayvacık turizm bölgesi. Turizmciler 'zaten sıkıntıdayız' diyor ve sponsorluk konusunda yardımcı olmuyor. Bizde sanayi kuruluşu yok. Olanlar da bulundukları bölgelerdeki takımlara yardımcı olmaya çalışıyor. Biz kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz." dedi.

Şahin, çocukların 5 yıldızlı otellerde kalmasını, daha güzel araçlarla turnuvalara gönderilip, motive olmalarını istediğini ifade ederek, "Bu çocukların kondisyon yönünden sıkıntıları yok. Zaten çoğunun annesi babası çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşıyor. Antrenörle bunu pekiştirdiğinde bir sıkıntıları yok maşallah civa gibi insanlar. Biz onların daha büyük başarı kazanmaları için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Okulun Beden Eğitimi öğretmeni ve antrenör Tezcan Çete ise Türkiye şampiyonaları gibi organizasyonlara katılmanın kolay olmadığını ama bunu daha önce başardıklarını belirtti.

Takımın, daha önceki yıllarda Marmara Küçük Kızlar Bölge Şampiyonu olduğunu, Anadolu Şampiyonası'nda 3'üncülük kazandığını, Türkiye 4 ve 5'inciliği bulunduğunu hatırlatan Çete, şunları söyledi:

"Ekibimiz yaklaşık 10 senelik bir takım. Böyle uzun süreli bir çalışmanın ürünü olarak ancak buralara gelebiliyorsunuz. Türkiye şampiyonalarına katılan takımlar genelde üst seviyedeki ekipler. Biz de hedeflerimizi belirleyerek, adım adım geldik. Hem biz hem çocuklar çok büyük özveride bulundu. Haftanın 5-6 günü, yaz tatillerinde çalıştılar. Takımı bir şekilde buraya getirdiler."

Çete, şampiyonalara katılmasının sadece çalışma ve başarıyla olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çocukların ve bizim çalışmalarımızla olmuyor, destek olunması gerekiyor. Bu işe sponsor olacak insanların bulunması lazım. Bize şimdiye kadar en büyük desteği Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin verdi. Onun desteğiyle zaten bazı şeyler başarıldı. İşte bu desteğin artması gerekiyor. Küçük bir yerden, bu takımın oralara gidebilmesi, oralarda mücadele edebilmesi için daha fazla kişinin bu işlerin içine girmesi gerekiyor. Ne yazık ki şu ana kadar bu yaklaşımda bir kişi bulamadık. İnşallah bundan sonra milletimizde istek artar ve biz de çıtayı biraz daha yükseğe çıkartabiliriz."

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Ünal Şahin Çanakkale Türkiye Ayvacık Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title