Haberler

GÜBRETAŞ'tan Çiftçi Çocuklarına Burs Desteği

Güncelleme:

GÜBRETAŞ, çiftçi çocuğu olan ziraat fakültesi öğrencilerine burs imkanı sağlıyor.

GÜBRETAŞ, çiftçi çocuğu olan ziraat fakültesi öğrencilerine burs imkanı sağlıyor.

GÜBRETAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziraat fakültesi öğrencisi çiftçi çocuklarına verilen eğitim bursu için 15 Ekim'e kadar internet üzerinden başvuru yapılabilecek.

Bu yıl aylık 250 lira olarak belirlenen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna 1. sınıftan başlayarak 4 yıl boyunca karşılıksız olarak verilecek.

Başvurularda sadece çiftçi çocuğu olmak ve ziraat fakültesinin Bahçe Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümlerinden herhangi birinin 1. sınıfına bu yıl kayıt yaptırma şartları aranacak. Sonuçlar ise 6 Kasım 2014 tarihinde GÜBRETAŞ'ın internet sitesinde açıklanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, Türkiye'deki tarım sektörünün geleceğinde eğitimin önemine dikkati çekerek, tarım sektöründeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçladıklarını kaydetti.

GÜBRETAŞ'ın 8 yıldır ziraat fakültesi öğrencileri için geri ödemesiz eğitim bursu verdiğini hatırlatan Balta, "Sektörümüzdeki değişim ve dönüşümün yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Türkiye genelinde 31 üniversitede ziraat fakültesi var ve GÜBRETAŞ'ın eğitim bursundan 2007 yılından bu yana toplam 200 civarında öğrenci yararlandı" ifadelerini de kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Osman Balta Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title