Haberler

Gübretaş'ın "Bu Toprağın Renkleri" Basın Fotoğraf Yarışması Sergisi Kocaeli'de

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Balta: "Sergimiz, Anadolu'nun farklı renklerini sanatseverlerle buluşturuyor"

Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi'nin (GÜBRETAŞ), kuruluşunun 60. yılı dolayısıyla düzenlediği "Bu Toprağın Renkleri" basın fotoğraf yarışması sergisi Kocaeli'de açıldı.

İzmit Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış töreninde konuşan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, fotoğraf yarışmasının 60. yıl etkinlikleri kapsamında geçen yıl ilk kez düzenlendiğini ve yarışmaya 45 ilden 260 eser katıldığını belirtti.

Yarışmada, hasat, ekim ve üretimin güzelliğinin profesyonel fotoğrafçıların objektifiyle buluştuğunu dile getiren Balta, jüride Coşkun Aral, Garbis Özatay, Selahattin Sevi, İsmail Küçük ve Sabahattin Kayış gibi basın fotoğrafçılığı konusunda tecrübeli isimlerin yer aldığını kaydetti.

Balta, yarışmada birinciliğe İstanbul'dan Kürşat Bayhan, ikinciliğe Van'dan Ali İhsan Öztürk, üçüncülüğe ise Trabzon'dan Yunus Mermertaş'ın layık görüldüğünü bildirdi.

-"Eğitime ve kültür sanata katkı vermeyi sürdürmekteyiz"-

Türkiye'nin farklı coğrafyalarından gelen başvurular sonucu kazanan fotoğraflarla birlikte değerlendirmeye alınan 38 eserden oluşan ilk sergiyi İstanbul'da 22–31 Mayıs'ta açtıklarını hatırlatan Osman Balta, şunları söyledi:

"Sergimizi bu yıl Türkiye'nin farklı illerinde de açmayı planladık ve ilk durağımız Kocaeli oldu. GÜBRETAŞ, 1961'de faaliyete geçen Yarımca'daki üretim tesisleri sayesinde yarım yüzyılı aşkın süredir Kocaeli bölgesine istihdam, iş gücü ve sosyal katma değerler sağlayan şirketlerden biri oldu. Bu yakın bağın getirdiği sorumlulukla Kocaeli'de tarıma, eğitime ve kültür sanata katkı vermeyi sürdürmekteyiz. Sergimiz, Anadolu'nun farklı renklerini sanatseverlerle buluşturuyor."

Yarışmayı geleneksel hale getirerek, her yıl farklı bir temayla sürdürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Balta, "60 yıldır sektöründe çok sayıda ilklere imza atan GÜBRETAŞ, önümüzdeki dönemde de toprağa, emeğe ve sanata olan katkılarını devam ettirecektir" dedi.

-"150 bini aşkın çiftçimizi bir araya getiriyoruz"-

GÜBRETAŞ'ın, Türkiye ile büyüdüğünü ve sektörde yaklaşık yüzde 30 pazar payına sahip olduklarını ifade eden Balta, "Tecrübelerimizde şunu gördük ki eğer topraklarda kötü tarım uygulaması yapılırsa toprak, insanımıza, çiftçimize küsüyor. Dolayısıyla ürün vermiyor. Biz de çeşitli illerdeki 150 bini aşkın çiftçimizi bir araya getiriyoruz, üniversitelerimizle buluşturuyoruz. Bunu her yıl yapıyoruz. Çiftçilerimizin doğru tarım uygulamasına yönelik eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Bundan çok fayda elde ediyoruz" diye konuştu.

Balta, sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Osman Balta, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ile sergiyi açtı.

Yerel ve ulusal basında görev yapan medya mensuplarının tarımla ilgili fotoğraflarının yer aldığı sergi, 12 Ağustos'a kadar gezilebilecek. - Kocaeli

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Osman Balta Gübretaş Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title