Haberler

Gübretaş, 2014 Yılını Satış ve Ciro Rekoruyla Tamamladı

Şirketin, 1 milyon 740 bin tonu aşan satış miktarıyla 2,8 milyar lira civarında konsolide ciro elde etmesi beklenirken, söz konusu rakamlar şirket tarihinin yeni rekorlarına işaret etti GÜBRETAŞ Genel Müdürü Balta: " Yurt içi ve dışı yatırımlarıyla büyümeye devam eden GÜBRETAŞ, ülkemizin en büyük 50.

Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (GÜBRETAŞ) Türkiye'de toplam gübre tüketiminde düşüş olmasına rağmen satışlarını artırmayı başararak, yılı satış ve konsolide ciro rekorlarıyla tamamladı.

GÜBRETAŞ açıklamasına göre, şirket 2014 yılını da satış ve ciro rekoruyla tamamladı. Şirketin, 1 milyon 740 bin tonu aşan satış miktarıyla 2,8 milyar lira civarında konsolide ciro elde etmesi beklenirken, söz konusu rakamlar, şirket tarihinin yeni rekorlarına işaret etti.

Borsa İstanbul'da yüzde 91'lik oranla 2014 yılı boyunca en fazla değer kazanan şirketlerden biri olan GÜBRETAŞ, aynı zamanda nisan ayındaki genel kurulda aldığı temettü kararıyla da 2014'te hissedarları ve yatırımcılarının da yüzünü güldürdü.

Geçen yılın GÜBRETAŞ açısından önemli bir yönü de Yarımca'daki üretim ve bölgelerdeki lojistik altyapıyı güçlendirmeye yönelik tesis yatırımları oldu. Şirket yönetiminin 60'ıncı yılda aldığı kararla Yarımca'da başlatılan tesis yenileme çalışmalarında sona yaklaşan GÜBRETAŞ, çevreci ve modern NPK gübre üretim fabrikasını gelecek ay deneme üretimine başlatmayı planlıyor. Şirket, Türkiye genelindeki yatırımların hepsi tamamladığında artan üretim ve lojistik gücüyle gelecek yıllarda 2 milyon ton satış bandına ulaşmayı hedefliyor.

GÜBRETAŞ satış ve finansal göstergelerdeki başarılarının yanında sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de verimli bir yılı geride bıraktı. Türkiye genelinde her yıl 2 bine yakın noktada 150 bin civarında çiftçinin katılımıyla gerçekleştirilen bilinçli tarım eğitimleri ve tarla günü gibi etkinliklerin yanı sıra 2005'te başlatılan Türkiye Toprak Verimliliği Haritası projesi de hızla ilerliyor.

"GÜBRETAŞ, Türkiye'nin son yıllarda en hızlı büyüyen şirketlerinden biri"

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, yılın ilk çeyreğindeki kuraklık endişesi ve toplam tüketimin bir önceki yıla oranla düşmesine rağmen, şirket olarak satış rekorlarının üzerinde bir performans gösterdiklerini kaydetti.

GÜBRETAŞ'ın, 2014 yılında satışlarını yüzde 5,5 artırarak 1 milyon 740 bin tona ulaştırdığına dikkati çeken Balta, böylece pazar paylarının yanı sıra kurumsal başarılarını da daha yukarıya taşıyabileceklerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Balta, yayınlanan bazı araştırmalara göre GÜBRETAŞ'ın Türkiye'nin son yıllarda en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduğunu aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"İstikrarlı yükselişimizi bu yıl da satıştan üretime, yatırımlardan sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda sürdürdük. Yıl sonu itibarıyla 2,8 milyar lira civarında gerçekleşmesini hedeflediğimiz konsolide ciroyla da şirket tarihinin bir başka rekoruna imza atmış olacağız. GÜBRETAŞ, 1952 yılından bu yana Türkiye'nin tarım ve sanayi sektörlerindeki öncü markalarından biridir. 63 yıla ulaşan köklü şirket tecrübesini özellikle son 10 yılda oluşturduğumuz global vizyonla birleştirince, GÜBRETAŞ son yıllarda Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi haline geldi. 2000'li yılların başında yüzde 13'ler civarındaki pazar payımız yüzde 32 seviyelerine yükseldi. Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla büyümeye devam eden GÜBRETAŞ, ülkemizin en büyük 50 şirketi arasında daha üst basamaklara ulaşmayı hedefliyor."

Şirketin sosyal sorumluluk projelerine de değinen Balta, 2014 yılında İstanbul-Şile'de 10 bin fidanı toprakla buluşturdukları "GÜBRETAŞ Hatıra Ormanı", eylül ayında eğitim hizmetine sundukları "GÜBRETAŞ İlkokulu", Türkiye genelinden medya mensuplarının tarımla ilgili karelerini bir araya getirdikleri "Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması" ve ziraat fakültesi öğrencilerine 8 yıldır verilen GÜBRETAŞ eğitim bursu gibi çalışmalarla sektörde öncü rollerini sürdürdüklerini bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Gübre Fabrikaları Osman Balta Gübretaş Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title