Haberler

Guardian'dan Rusya Yorumu: Havlayan Köpek Isırmaz

Güncelleme:

İngiliz Guardian gazetesinin Moskova muhabiri Shaun Walker, Rusya'nın göstereceği itidalli tavrını "Havlayan köpek ısırmaz" şeklinde değerlendirdi.

İngiliz Guardian gazetesinin Moskova muhabiri Shaun Walker, savaş uçağı düşürülen Rusya'nın öfkeli olduğunu ancak Türkiye ile arasındaki krizin kontrol dışına çıkmasına izin vermeyeceğini yazdı.

"MOSKOVA ÖFKELİ AMA..."

Guardian'ın iç sayfalarındaki Shaun Walker imzalı analizin başlığı, "Moskova öfkeli ama havlayan köpek ısırmaz".

Walker, Kore Savaşı'ndan bu yana ilk kez NATO üyesi bir ülkenin, bir Rus savaş uçağını düşürdüğünü vurguladı.

KRİZİN KONTROL DIŞINA ÇIKMASINA İZİN VERMEYECEK

Walker analizine ise Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik'in Türkiye'yi, "NATO'nun hasta adamı" olarak nitelendirmesini ve "Erdoğan'ın çılgınlığı 3. Dünya Savaşı'na neden olabilir" uyarısında bulunmasını hatırlatarak başlıyor.

Ancak Walker'a göre bu söyleme karşın Rusya'nın satır aralarında Türkiye'ye verdiği mesaj, krizin kontrol dışına çıkmasına izin vermeyeceği.

"BEYAZ ET ALIMI YASAĞI KAVGACI BİR TAVIR DEĞİL"

Walker'ın yazısından bazı satırlar şöyle: "Moskova'dan dün yapılan açıklamalardan biri, Rusya'nın önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye'den beyaz et alımını yasaklaması oldu. Bunun kavgacı bir tavra işaret ettiğini söylemek zor. Rusya Türkiye'ye çok öfkeli olsa da, Moskova'nın durumun daha da kötüleşmesini istemediği açık. Diplomatik ilişkilerin kesilmesi masadaki bir seçenek değil"

"EYLEM SÖYLEMİN ÖNÜNE GEÇTİ"

Guardian'ın Moskova muhabiri Shaun Walker bu noktada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından yaptığı, "Bu olayın Türkiye-Rusya ilişkileri açısından çok ciddi sonuçları olacak" açıklamasını hatırlatıyor. Şu ana kadar söylemin, eylemin önünde geçtiğini vurguluyor.

"ERMENİ TASARISI TESADÜF DEĞİL"

Walker yine de bazı Rus milletvekillerinin dün "Ermeni soykırımı" iddialarının inkarını suç sayan bir yasa tasarısını Parlamento'ya sunmalarının tesadüf olamayacağını da belirtiyor. Guardian muhabirine göre Rusya, bazı Türklerin IŞİD'e üstü kapalı da olsa destek verdiklerine yönelik iddiaları kanıtlamak için çaba harcayarak, Türkiye'yi zor durumda bırakmaya çalışabilir.

"RUS TUR ŞİRKETLERİNİN BOYKOTU SOMUT ÖNLEM"

Shaun Walker analizini şu satırlarla noktalıyor: "Rus tur şirketlerinin Türkiye'ye paket tur satmalarının yasaklanması ise Türkiye üzerinde etkili olacak somut bir önleme benziyor. Zira yılda 4 milyon Rus turist Türkiye'yi ziyaret ediyor ve paket turların yasaklanmasının Türkiye'de turizm sektörünü son derece olumsuz etkileyecektir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Moskova Kore Medya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

mert:

Sıkıntı yok fiyatlar düşer biz tatile gideriz. Elin Rus''u memleketin keyfini süreceğine birazda biz sürelim, Üstelik otelden dışarıda çıkarız esnafta kazanır.

40
0
yanıtYanıtla
okuyun:

Kacin saraya saklanin orasi guvenli

8
21
yanıtYanıtla
KuRanı açıp bakın bazen Mobil-IOS:

Kafirlerden dost olmaz müminmin dostu mümindir onlar sadece kandırıyorlar dost falan değillerdir

21
4
yanıtYanıtla
Mehmed:

O ayeti nerenle okudun sen ahmak

yanıt4
yanıt2
Türk:

İran ın rus destekçisi olmasına ne diyorsun

yanıt8
yanıt2
sade vatandaş:

Unutmayalım. . . dedelerimizi sırtından vuran, ingiliz ve fransızlarla işbirliği yapan da mümin dostlarımızdı. Ümmetçilikten hayır gelseydi Osmanlı''ya gelirdi.

yanıt8
yanıt3
faruk:

rusya ve iran suriyeden çekilirlerse suriye o gece düşer, orada ruanda gibi katliam olur. canını kurtarabilen milyonlarca kişi, kapımıza dayanır. onla kalsa iyi, orayı alan adamlar da orada durmaz. sen de ormana kaçar mantarla beslenirsin.

yanıt0
yanıt1
geus:

bilmiyorum ben müslümanım ama yazdığın bu ayeti okumadım benim eski sevgilim ukraynalıydı hem yüzü hemde kalbi güzeldiaç bak belki yanlış okumuşsundur veya yanlış anlamışsındır

yanıt4
yanıt3
Nickman:

Her şer''de bir hayır var ise eğer, bizim turizmciler elin turistine 10 $, yerli turiste 50 $ tarifesini değiştirirse yerli turist tüm açıkları kapatır. Korku gereksiz.

22
1
yanıtYanıtla
adem:

Ruslar devamli Nato sinirinda Norvec , Finlandiya , Ingiltere , Fransa ve Abd yi kiskirtma amacli ekstrem kavgaya dönuk ucuslar yapiyormus en assaklisi bizim Aslan gibi ses tonu ile Rus Pilotu 5 kere uyaran F 16 Pilotumuz cikti , Eline , Gözune Ailene saglik Aslan Turk Kartali

22
1
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title