Haberler

Gto Yönetim Kurulu Başkanı Bartık'a Ziyaret

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan ve üyeler, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan ve üyeler, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Kaplan, ziyarette, Gaziantep halı sektörünün küresel pazardaki yeri ve önemine değinerek, elde edilen başarıyı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Bartık da Gaziantepli halıcıların Avrupalılara halı kullanmayı öğrettiğini belirterek, sektörün kent ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Türkiye'de üretilen halıların küresel pazarda önemli prestije sahip olduğunu vurgulayan Bartık, 26-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı'nın sektör için önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

"Sizler halı sektörünü rekabetçi bir konuma taşıdınız" diyen Bartık, şunları kaydetti:

"Sektördeki oyuncular bundan sonra birbirini tamamlayacak şekilde hareket etmeli. Gaziantepli halıcılar bir başarı hikayesi yazdı. Halıcılarımız yatırım yapıp maliyetlerini düşürdüler ve şu an küresel pazarda fiyat rekabeti yapıyorlar. Halı sektörünün yolu açık bu devam edecek dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz. Bunun için sektörde ihtiyacımız olan şey işbirliği ve güç birliği. Sektörü bir arada tutmalıyız, birbirimizin atıl kapasitesini değerlendirmeliyiz."

GTO Meclis Başkanı Ali Yener ise halı sektörünün inovasyon konusunda yaptığı başarılı çalışmaları taktirle izlediğini ifade etti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title