Haberler

Gto Meclisi Toplandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclisi aylık toplantısını yaptı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclisi aylık toplantısını yaptı.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Başkanı Ali Yener başkanlığındaki toplantıda konuşan GTO Başkanı Eyüp Bartık, ülke adına güzel haberler almaya başlarken Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırının moral bozduğunu belirtti.

Bu saldırının amacının ülkenin huzurunu bozmak olduğunu anlatan Bartık, "Masum insanlara yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Ülkemizi huzursuz etmek isteyenlere kenetlenerek cevap verilmesi gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de seçmenin AB'den ayrılma kararına dikkat çeken Bartık, Türkiye İhracatçılar Meclisinin "10 il 10 Ülke" Projesi kapsamında Gaziantep'in İngiltere ile eşleştirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Gaziantep için önemli bir hedef pazar olan İngiltere'nin AB'den resmi olarak ayrılması belli bir süre alacak. Brexit'in ihracatımıza etkisi kısa vadede sınırlı olacaktır ancak İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla birlikte İngiltere'nin Gümrük Birliğinden çıkarılması halinde Türkiye ile İngiltere arasındaki gümrük duvarları yeniden yükselişe geçebilir. Bu da şüphesiz ikili ticaretimizi olumsuz etkileyecektir."

Bartık, Rusya ile ilişkilerin normale dönmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, "Şimdi Rusya ve İran pazarına yeniden adapte olmamız gerekiyor. Irak'ı da göz ardı etmememiz lazım." açıklamasında bulundu.

Türkiye ve İsrail ilişkilerinin normale dönmeye başladığını anlatan Bartık, bunun da ülke ticareti açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

GTO'nun ilk yurt dışı ticaret ofisini Erbil'de açtığını belirten Bartık, "İlk projelerimizden biri ticaret ofisleri açmaktı. Erbil'de açtık, çok da aktif çalışıyor. Bu ofisin benzerini Tahran'a da kuracağız. 2016 sonunda Tahran ticaret ofisimiz hizmet vermeye başlamış olacak. İran pazarını önemsiyoruz, bu ülkeyle yakınlığımızı avantaja çevirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Ali Yener de terör olaylarının ülkeye her anlamda zarar verdiğini belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Ali Yener Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title