Haberler

Gto Heyeti Pittiımmaginebimbo Fuarı'na Katıldı

İtalya’da çocuk hazır giyim alanında düzenlenen “PittiImmagineBimboFuarı”na Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonunda KOSGEB destekli ziyaret gerçekleştirildi.

İtalya'da çocuk hazır giyim alanında düzenlenen "PittiImmagineBimboFuarı"na Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonunda KOSGEB destekli ziyaret gerçekleştirildi.

Konfeksiyon, triko ve hazır giyim sektöründen 24 işadamının katıldığı iş gezisi kapsamında, sektör temsilcileriyle görüşmeler yapıldı.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, geçen yıl Gaziantep'ten İtalya'ya 164 milyon 271 dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini hatırlatarak, Gaziantep'in en çok ihracat yaptığı 3'üncü Avrupa ülkesinin İtalya olduğunu anımsattı.

Bu ülkeye geçen yıl 140 milyon 653 bin dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildiğini bildiren Reisoğlu, İtalya gibi önemli bir pazarın iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Reisoğlu, yaklaşık 450 uluslararası firmanın katıldığı fuarda, şirketlerle görüşme yapan GTO heyetinin Gaziantep'in konfeksiyon ve hazır giyimde geldiği nokta hakkında bilgi verdiğini ifade etti.

Reisoğlu, şöyle devam etti:

"Tekstil ve konfeksiyon İtalya'nın başlıca sanayi sektörleri arasında yer alıyor. Tekstilin toplam imalat ve sanayi üretimi içindeki payının yüksekliği anlamında İtalya, diğer sanayileşmiş batılı ülkelerden ayrılıyor. İtalyan tekstil ve konfeksiyon sektörü, kendi ülkelerinde önde gelen endüstri kollarından biri olmanın yanı sıra Avrupa genelinde ve dünya çapında da sektörün üst sıralarında yer alıyor."

İtalya genelinde tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde üretim, dağıtım ve perakende alanlarında 50 binden fazla işletmenin kayıtlı olduğunu ve bu firmalarda 500 binden fazla kişinin istihdam edildiğini belirten Reisoğlu, önemli bir üretim potansiyeline sahip olan Gaziantepli konfeksiyoncuların İtalya'yı iyi incelemesi gerektiğini vurguladı.

"PittiImmagineBimboFuarı"nın hazır giyim dünyasının temsil edildiği tek uluslararası fuar olma özelliğini taşıdığını ifade eden Reisoğlu, şunları kaydetti:

"Yılda iki kez düzenlenen fuara, özellikle Almanya, Fransa, Rusya ve Türkiye'den gelen ziyaretçiler katılıyor. Biz de fuar ziyareti ve iş gezisiyle firmaların hazır giyim sektöründeki son gelişmeleri ve tüketici tercihlerini takip etme şansına sahip olduk. Gezi çerçevesinde Floransa Ticaret Odasına bağlı KOBİ Destekleme Ajansı PromoFirenze'yi de ziyaret ettik. Toplantıya katılan firmalara Gaziantep ile İtalya arasındaki olası işbirliği konuları hakkında detaylı bir bilgilendirme yapıldı. İtalyan hazır giyim sektörüne yönelik bir de sunum yapıldı." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title