Haberler

Gto Heyeti, "Cpm Hazır Giyim ve Moda Fuarı"Na Katıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen "CPM Hazır Giyim ve Moda Fuarı"na ziyaret ve iş gezisi düzenledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen "CPM Hazır Giyim ve Moda Fuarı"na ziyaret ve iş gezisi düzenledi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'te triko, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde faaliyet gösteren 40 firma temsilcisinden oluşan GTO heyeti, sektörel görüşmelere de katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Değer, Gaziantep'te üretilen ürünlerin kalitesiyle rekabet edebileceğini gösterdiğini belirtti.

Üyelerinin yurtdışı pazarlara açılmalarını sağlamak amacıyla yıl içinde çeşitli sektörlere yönelik fuar ziyaretleri ve iş gezisi organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Değer, şunları kaydetti:

"Gaziantep olarak sektörün aşması gereken en büyük problemin İstanbul firmaları aracılığıyla yapılan dolaylı ihracat olduğunu gördük. Firmalarımızın bu ihracatı tek başlarına yapmaları için ürün kalitesi, pazardaki imaj ve fiyatlandırma bakımından önümüzde hiçbir engelin olmadığını da gördük. Firmalarımız yeni trendleri yerinde inceleme fırsatı buldu."

Değer, 2014'te ihracatın 6,7 milyar dolar seviyelerinde olduğunu hatırlatarak, "Rusya'ya ise geçen yıl yapılan ihracat 95 milyon dolar oldu. Rusya, Gaziantep'in en çok ihracat yaptığı 12'nci ülke oldu. 150 milyonluk nüfusuyla Rusya pazarının Gaziantepli üreticiler için büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Özellikle hazır giyim alanında kısıtlı bir üretim olan bu pazarda daha fazla yer almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türk hazır giyim sektörünün, en büyük rakiplerinden Çin'e karşı da kendilerini konumlandırmaları ve değişen talepler ve beklentiler doğrultusunda üretimlerini planlama şansına sahip olmalarının sağlandığını vurgulayan Değer, fuar ziyaretinin yanı sıra iş gezisi programı kapsamında Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) üyeleriyle ortak toplantı yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Rusya Federasyonu İstanbul Moda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title