Haberler

Gto Eylül Meclisi Yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Moody’s’in, Türkiye’nin kredi notu düşürmesine en iyi cevabın yatırım ve üretimle olacağını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Moody's'in, Türkiye'nin kredi notu düşürmesine en iyi cevabın yatırım ve üretimle olacağını söyledi.

GTO eylül olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Settar Konukoğlu'nun başkanlığında yapıldı.

Bartık, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik teşvik paketinde Gaziantep'in yer almamasına üzüldüklerini belirtti. Bu konuya ilişkin hazırladıkları raporu Gaziantep milletvekillerine ve ilgili bakanlara sunduklarını anlatan Bartık, "Bu raporda, şehrin cazibe merkezleri dışında bırakılmasının Gaziantep'in bugüne kadar hiçbir ek devlet desteği almadan ulaştığı gücünü zayıflatacağını, hali hazırdaki tesislerin taşınma riskiyle karşı karşıya kaldığımızı ve haksız rekabete yol açacağını anlattık. Bunun yanı sıra, raporda, savunma sanayi yatırımı, özellikli ekonomik alan, turizm desteği konularında da sorun ve çözüm önerilerimize yer verdik"dedi.

"Tankla tüfekle yapılamayanı yapmaya çalışıyorlar"

Bartık, 23 Eylül Cuma günü Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü hatırlatarak, "Not indiriminin ardından pazartesi günü piyasalar tepkisini düşüşe rağmen hazine ihalesine güçlü talep verdi" dedi.

Reyting kuruluşlarının Türkiye'nin gücünü görmezden gelip "felaket tellallığı" yaptığına vurgu yapan Bartık, "Moody's'in notu Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle çelişiyor. Ekonomik güç ve mevcut durum doğru değerlendirilmemiş, büyüme ve ihracat verilerinde birçok ülkeden çok daha iyi düzeydeyiz. Alınan önlemler ve açıklanan teşvik paketleri hali hazırdaki daha da iyiye taşıyacaktır. Tankla tüfekle yapılamayanı bu tür oyunlarla yapmaya çalışıyorlar. Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine en iyi cevap yatırım ve üretimle olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Fırat Kalkanı Operasyonu dönüm noktası oldu"

Suriye'de yaşananları üzüntüyle izlediklerini belirten Bartık, iç savaşın en kısa sürede bitirilmesini temenni ettiklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı "Fırat Kalkanı Operasyonu" ile bazı bölgelerin terörden arındırıldığını hatırlatan Bartık, Türkiye'nin bu operasyonla küresel krize dönüşen Suriye konusunda oyun kurucu aktörlerden biri olduğunu ifade etti.

Bartık, "FETÖ hainlerinden temizlenen TSK ile Türkiye 5 yılda yapılamayanı 5 günde yaptı. Dünyaya korku salan, gözlerde büyütülen DAEŞ'e bölgeden temizledi. Fırat Kalkanı sadece Türkiye'nin sınır güvenliğini değil, birçok ülkenin çıkarlarını da yakından ilgilendiriyor. Fırat Kalkanı Operasyonu Suriye için dönüm noktası oldu. Kısa sürede önemli başarılara imza atan kahraman ordumuzun muzaffer olması bizleri mutlu ediyor. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Türkiye Eylül Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title