Haberler

Gto'dan Gaib'e Ziyaret

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz ay içerisinde yapılan GAİB Seçimli Olağan Genel Kurulunda başkanlık görevine seçilen birlik başkanlarına yönelik hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. GTO Meclis Başkanı Ali Yener,  GTO Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet, GAİB Birlik Başkanlarına yönelik hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği BaşkanıKaplan ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer'in hazır bulunduğu ziyarette Gaziantep ve Bölge ihracatı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz, seçimler sonucunda GAİB bünyesinde bulunan dört birliğin Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlık görevine kendisinin seçildiğini belirtti.

Birliklerin yeni yönetim kurullarıyla GAİB yeni bir ivme kazandığını ve belirlenen hedeflerine ulaşabilmek için yoğun bir tempo ile herkes üzerine düşenleri yapmaya başladığını ifade eden Çıkmaz, şunları kaydetti:

"2023 ihracat hedefimiz olan 30 milyar doları yakalamak için elimizden gelenleri yapacağız. Ortaya konan bu vizyonun Türkiye'nin geleceği olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz dünyanın bütün ülkelerine gitmek ve bu ülkelere ürünlerimizi pazarlamaktır. Ürünlerimizin dünya pazarlarındaki yerinin korunması ve geliştirilmesi için markalaşmanın gerekliliğini bütün üreticilerimiz daha iyi anlamıştır. Türkiye'de markalaşma süreci büyük bir hızla devam etmektedir. Bu sürecin Gaziantep'e yansıması önemlidir. Bugün dünya pazarlarında Gaziantep markalı bir çok ürün büyük ilgi görmektedir. Markalaşmak ve marka güvenirliliğini arttırmak ihracatın arttırılması için olmazsa olmazların başında gelmektedir."

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da ülke olarak kalkınmanın temelinin üretimin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda hak ettiği değerlerde satılması olduğunu belirterek, oda olarak markalaşmayı desteklediklerini ve ihracatçıların dünya pazarlarında söz sahibi olabilmeleri için üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Ali Yener Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title