Haberler

Gtb 'Bilgi Paylaşım Çalıştayı' Düzenledi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla ’Bilgi Paylaşım Çalıştayı’ düzenledi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla 'Bilgi Paylaşım Çalıştayı' düzenledi.

Moderatörlüğünü GTB Yönetim Sistemleri Danışmanı Banu Yüksel'in üstlendiği çalıştaya, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis üyelerinin yanı sıra, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, TOBB Akademik Danışmanı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Nevzat Aslan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Gaziantep Şube Müdürü Ergün Fakir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İrem Elbeyli, Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Halil Göçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Nihat Şahin, ziraat odaları başkanları, İKA yetkilileri ve çeşitli kurumlardan çok sayıda temsilci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Ticaret Borsası'nın faaliyetleri ve ileriye dönük projeleri hakkında sunum yaptı. Konuşmasında, bilgi paylaşımının yanı sıra uzun ve orta vadeli planlar yapmanın günümüzdeki önemine değinen Tiryakioğlu, globalleşen dünyada varlığını sürdürmek isteyen tüm sektörlerin, başarılı olabilmek için uzun ve orta vadeli planlamalar yaparak, bu planlar doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni dünya düzeninde artık her olgunun bir paylaşımdan ibaret olduğuna dikkat çeken Tiryakioğlu, "Bu görüşten yola çıkacak olursak, kurum ve kuruluşların uzun vadeli planlarını hazırlarken diğer paydaşlarını göz ardı etmesi, bu planın zamanla uygulanamaz ve işlevsiz hale gelmesine neden olacaktır" dedi.

GTB olarak 2012-2015 yılları stratejik planlarını revize ederken, bir yandan da 2016-2019 stratejik planları için kolları sıvadıklarını kaydeden Tiryakioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gaziantep Ticaret Borsası olarak mevcut kalitemizi iyileştirmek ve bunu yaparken de tüm üyelerimiz ve paydaşlarımızla ortak hareket edebilmek adına bu değişim ve gelişim sürecine girdik. Bu süreçte siz değerli katılımcılarımızın görüş ve önerileri bizim için önem taşımakta. Bu plan doğrultusunda bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz 'Bilgi Paylaşım Çalıştayı' gelecek yıllardaki stratejik planlarımız için veri kaynağı oluşturacak."

PAYDAŞ KURUMLAR GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRDİ

Çalıştayın ikinci bölümünde ise katılımcılar, 'Dış Paydaş Analiz' anketini doldurarak, Banu Yüksel'in moderatörlüğünde Gaziantep'in genel sorunları ve GTB ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler.

Çalıştayda konuşan Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ise Gaziantep'in en büyük sorunlarından birinin trafik yoğunluğu olduğuna dikkat çekti. Dursun, kentin en beğendiği yönünün ise Türkiye'ye model oluşturacak 'ortak akıl birlikteliği'ni tümüyle sağlaması olduğunu söyledi.

TOBB Akademik Danışmanı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli de Gaziantep'in bir ticaret ve endüstri şehri olduğunu kaydederek, sanayici ve iş adamlarının daha güçlü adımlarla yürüyebilmesi için mutlaka ileri teknolojiye yatırım yapması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda ayrıca, diğer kurum ve kuruluş temsilcileri de GTB'nin genç, dinamik ve üretken yapısını son derece olumlu bulduklarını belirterek, şehirle ilgili gözlemlerini aktardılar. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Borsası Gaziantep Üniversitesi Şehitkamil Dereli Ekonomi Haberler

title