Haberler

Gta V, 2016'nın En Çok Aranan Bilgisayar Oyunu Oldu!

2016 Yılında internette En Çok Aranan Oyun 'GTA V' Oldu!

En çok aranan bilgisayar oyunu tahmin edileceği gibi efsane GTA V oldu.

YANDEX 2016'DA EN ÇOK ARANAN BİLGİSAYAR OYUNLARINI LİSTELEDİ!

Dünyanın önde gelen arama motorlarından Yandex, 2016 yılının sonuna yaklaşırken yıl boyunca internette en çok aranan bilgisayar oyunlarını araştırdı. Yapılan analizde ilk sırada Grand Theft Auto (GTA) oyununun beşinci versiyonu yer aldı. GTA'yı, ilk Türk yapımı MMOFPS oyunu olan Zula takip etti. 2016 yılının en çok aranan üçüncü oyunu ise Ea Sports'un FIFA serisi oldu.

En çok aranan bilgisayar oyunu GTA V!

Sahip olduğu güçlü arama teknolojisi ile internet kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Yandex, 1 Ocak – 30 Kasım tarihleri arasında Türk oyun severlerin en çok aradıkları bilgisayar oyunlarını araştırdı.

En çok konuşulan oyun ilk sırada çıktı

Açık uçlu aksiyon-macera (open world action-adventure) oyun türünün en bilinen örneklerinden olan Grand Theft Auto, Türk oyuncular tarafından tercih edilmeye devam ediyor.

2015 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana oyun dünyasının en çok konuşulan oyunu olan GTA V'te oyuncular; Michael de Santa, Trevor Philips ve Franklin Clinton isimli karakterlerin hayali yerleşim yerleri Los Santos ve San Andreas'taki hikayelerini yönlendiriyorlar.

Yerli oyun Zula'nın başarısı

İlk ve tek Türk yapımı MMOFPS oyunu olan Zula ise Üsküdar, İstanbul Metrosu, Kuzey Irak ve Trabzon-Uzungöl gibi haritalarının yanı sıra Demir Erez, Şahin Kılıç, Eşref Dayı ve Azad Kara gibi karakterleriyle Yandex verilerine göre GTA V'in ardından ikinci sırada yer aldı.

Listenin üçüncü sırasında ise dünyanın en çok tercih edilen futbol oyunu Ea Sports'un FIFA serisi kendisine yer buldu. Kullanıcılar, Türkçe dil seçeneğinin de olduğu FIFA 17'nin yanı sıra FIFA 16'yla ilgili aramalarına da yıl boyunca devam ettiler.

FPS ve spor oyunları öne çıkıyor

Türk oyunseverlerin 2016 yılı boyunca yaptıkları aramalarda daha çok, açık uçlu aksiyon-macera, spor, FPS (birinci şahıs nişancı – first person shooter), araba yarışı, strateji ve simülasyon gibi oyun türlerini tercih ettikleri görüldü.

İşte Yandex verilerine göre;

2016 yılının en çok aranan 20 bilgisayar oyunu:

1. Grand Theft Auto V

2. Zula

3. EA Sports – FIFA Serisi

4. Need for Speed

5. League of Legends

6. Pro Evolution Soccer (PES) 2017

7. Mortal Kombat

8. Hitman

9. Call of Duty Modern Warfare

10. Battlefield 1

11. Overwatch

12. Far Cry Priminal

13. Football Manager 2016

14. American Truck Simulator

15. NBA 2K16

16. Battlefield 4

17. Mafia III

18. Medal of Honor

19. Rainbow Six Siege

20. Portal 2

En çok aranan bilgisayar oyunu Listesi!

GTA V Massive Mod 4K Eklentiler ile Zenginleşiyor

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

EA Sports Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title