Haberler

    Gta 5 (Pc - Single Player) İnceleme

    Rockstar'ın yeni bombası PC'de kendini buldu desek yeridir!

    Mahmut Saral - -

    GTA 5'in PlayStation 3 versiyonunu inceleyeli 1 buçuk yılı aşkın süreyi geride bıraktık. Yeni nesil konsolların yeni yeni hayatımıza girmeye başladı bir dönemde satışa sunulan oyun, belki de PlayStation 3 ve Xbox 360 gibi artık eskiyen konsollar için bulunmaz bir nimetti. Nitekim oyuncular da bunun farkındaydı ve GTA 5, kısa sürede bu iki konsol toplamında 30 milyonun üzerinde satış rakamı elde etti.


    GTA 5'i düşük özellikli PC'nizde oynayın!


    GTA 5, PS3'te oldukça eğlenceliydi, ancak eski konsolların limitleri belli, dolayısıyla da oyunun grafikleri beklenenin altındaydı. Daha sonraki dönemde PlayStation 4 ve Xbox One'a grafiksel sıçrama + FPS oyun moduyla adım atan yapım, beklenildiği üzere "tam kapasite" halini PC'ye sakladığı ve şu günlerde de milyonlarca PC oyuncusu tarafından oynanıyor.


    PC versiyonunda ne gibi farklar var?


    Size GTA 5'in hikayesinden bahsedecek değilim. Zira uzun, yer yer güldüren, yer yer de gerilimli bir hikayesi var oyunun. Koltukta yayıla yayıla oynarken detayları öğrenmeniz daha hoş olacaktır. Ben bu yazıda, tek kişilik oyun modundan kısaca söz edeceğim. Zaten bir süre önce hazırladığımız videoda da GTA 5'in PC sürümünü konuşmuş, hayran kaldığımızı dile getirmiştik. İzlemek isterseniz tıklayabilirsiniz.



    Grafikler:


    Öncelikle GTA 5'in görsel olarak en iyi versiyonu şu an PC'de. Detaylı kaplamalar, yüksek çözünürlük ve 60 FPS desteği, oyunu konsol sürümlerinden (PS4 ve XONE da dahil) rahatlıkla ayırıyor.


    Oyunun ayarlar menüsüne göz attığınızda, gölge ve ışık efektlerinden fiziklere, DirectX sürümünden 4K çözünürlüğe kadar birçok ayarla karşılaşabiliyorsunuz. Tabii bu ayarları aktif edebilmek için güçlü bir sisteminiz olmalı.


    Biz, Windows 7 64bit, Asus R9 290X, Core i7 işlemci, 16GB RAM değerleriyle oyunu 1080p full ayarlarda rahatlıkla oynayabildik. Genellikle 60FPS'de seyreden yapım, yoğun etkileşimin olduğu anlarda FPS'de düşüşler gösterse de performansta ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. 4K çözünürlükte oynamak için ise Crossfire ya da SLI yapılmış güçlü ekran kartlarına ihtiyaç duyuluyor.


    #Sayfa#


    FPS oyun modu:


    Bu modun en büyük getirisi, klavye + mouse desteğiyle oynadığınızda GTA 5'in farklı bir havaya bürünmesi ve oyunda daha seri bir şekilde hareket edebiliyor olmanız. Düşünün, araba kullanırken TPS modunda ilerliyorsunuz, yürürken de öyle, sonra V tuşuna birkaç kez basarak kamerayı değiştiriyor ve FPS'ye adım atıyorsunuz. Bundan sonrasında ister cover sistemini kullanarak düşmanlarla çatışın, isterseniz de Battlefield ve Call of Duty gibi oyunlardan elde ettiğiniz deneyimlerle sıcak çatışmalara girin. FPS oyun moduyla GTA 5'in zevki bir kat daha artıyor, emin olun.


    GTA 5'i PC'de 4K çözünürlüklü oynamak için ne lazım?


    Video editörü:


    Oyunda istediğiniz bir anda video kaydı gerçekleştirebiliyor, isterseniz karakter ve mekanları da kendiniz belirleyerek ufak videolar hazırlayabiliyorsunuz. Bu videolarda farklı kamera açıları, müzik, hızlandırma ve ağır çekim gibi birçok modları da kullanabiliyorsunuz. Kısa süre sonra YouTube'da GTA 5'te yapılmış birçok eğlenceli videoyla karşılaşabiliriz.



    Yaşayan bir dünyada hiç olmadığı kadar özgürsünüz


    GTA 5'in çok geniş ve önceki GTA'larla kıyaslandığında çok daha fazla detaylı bir haritası var. Dağ bayır, şehir kasaba, sahil deniz demeden tonla mekan gezebilir ve her mekanda her defasında farklı şeylerle karşılaşabilirsiniz. "Yaşayan dünya" tanımının an itibarıyla en gelişmiş örneklerinden bir tanesi olarak GTA 5'i gösterebiliriz. Hiç görev yapmasanız bile etrafta yürümenin, insanları izlemenin, araba sürmenin bile keyfi başka. İsterseniz bir arabaya atlayın, radyoyu açın ya da kendi hazırladığınız şarkı listesini seçerek saatlerce yol alın. Otobanlar, ara sokaklar, deniz yollarından geçin, çiftlikleri ziyaret edin. Emin olun sıkılmayacaksınız.


    GTA 5, editör arkadaşım Uğur Nayır'ın da dediği gibi yalnızca bu yılın değil, son yılların en iyi oyunlarından bir tanesi. Bu yazımız ve videomuzda da konsol sürümleriyle arasındaki temel farklardan ve tek kişilik oynanıştan söz ettik. Belki burada bahsetmedik ama multiplayer modları da fazlasıyla zevkli ve detaylı. Zaten bu oyunu alıyorsanız (ki almalısınız) sonuna kadar suyunu çıkarmanızda yarar var.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Xbox One Xbox 360 Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title