Haberler

GSK Bölge Liderliğinde Türkiye'den Bir Atama Daha

Güncelleme:

GSK Yenilikçi ve Uzmanlık Markaları Direktörü Başak Kurt, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesi'nden Sorumlu Solunum Takımı Pazar Liderliği görevine atandı

Dünyanın lider araştırmacı ilaç ve aşı firmalarından GlaxoSmithKline (GSK), Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan oluşan ve yönetim merkezi İstanbul olan MENA-CIS Bölgesi için yeni bir atama daha gerçekleştirdi.

2012 yılında GSK Türkiye'ye katılan Başak Kurt, İstanbul'dan yönetilen MENA/CIS ve Rusya Bölgesi'nin 1 Ocak 2015 itibariyle Solunum Takımı Pazar Liderliğine getirildi. Başak Kurt böylece, GSK'nın Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Rusya ve BDT'daki solunum alanındaki faaliyetlerinden sorumlu olacak.

İstanbul Üniversitesi Ekonometri bölümü mezuniyeti sonrası, aynı üniversitede Ekonometri yüksek lisans programını tamamlayan Başak Kurt, çalışma hayatına Tanıtım Uzmanı olarak başladı ve yaklaşık 16 yıl boyunca Novartis'te farklı pozisyonlarda çalışmaya devam etti. Sırasıyla Ürün Müdürü, Bölge Müdürü, Ulusal Satış Müdürü, İş Birimi Müdürü, İş Birimi Direktörü ve Satış Direktörü pozisyonlarında sürdürdüğü görevlerinin ardından, Nisan 2012'de Yenilikçi ve Uzmanlık Markaları Direktörü olarak GSK Türkiye'ye katıldı.

Yenilikçi ve Uzmanlık Markaları departmanının kurulmasına liderlik eden Başak Kurt, Solunum, Onkoloji, Üroloji ve Kritik Hastalıklar alanlarında birçok projeye liderlik etti ve hem Türkiye içinde hem de uluslararası platformlarda birçok ödüller aldı


GSK Hakkında

Dünyanın önde gelen yenilikçi ilaç ve sağlık şirketlerinden biri olan GSK, insanların daha aktif olmalarını, kendilerini daha iyi hissetmelerini ve daha uzun yaşamalarını destekleyerek yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmaktadır. GSK, ilaca erişimi güçlendirmek kar amacı gütmeyen Access to Medicine Foundation tarafından 20 ilaç şirketinin geniş bir yelpazede değerlendirilmesi sonucu performanslarına göre sıralandığı İlaç Erişim Endeksi'nde üst üste dört kez lider seçilmiştir.


Türkiye'de GSK

GSK 50 yılı aşkın bir süredir faaliyette olduğu Türkiye ilaç sektörünün lider firmaları arasında yer almaktadır. GSK Türkiye, yaklaşık 950 çalışanla Türkiye'de sağlık çözümleri hizmeti sunmaktadır.

GSK bugün en önemli sağlık alanlarında yenilikçi, etkin ilaç ve tedaviler üretmektedir. Bu alanlar arasında astım, KOAH, enfeksiyon, grip, akıl sağlığı, hepatit, nadir hastalıklar, sinir sistemi hastalıkları ile kalp damar ve sindirim hastalıkları yer almaktadır. Şirket ayrıca, kansere karşı yeni tedaviler geliştirmeye özel bir önem vermekte olup aşı alanındaki yenilikçi çalışmalara da liderlik etmektedir. GSK, toplum sağlığını korumak ve geliştirmek açısından büyük öneme sahip olan aşılar konusunda da liderdir ve zengin bir portföye sahiptir.

Türkiye'nin ilaç ve aşı Ar-Ge'si ile üretimindeki büyük potansiyeline inanan GSK, ülkemizde yeni yatırımlara hazırlanmaktadır. GSK'nın aşı alanındaki Ar-Ge çalışmaları için öncelikli ülkeler arasında yer alan Türkiye, 2014 yılı itibariyle ilaç alanındaki Ar-Ge çalışmaları için de yatırım yapılacak öncelikli ülkeler listesine (GSK Clinical Country Footprint) girmiştir. Bu gelişme ile Türkiye, herhangi bir tedavi alanında planlanan klinik çalışmalar için GSK Global tarafından değerlendirilen ilk ülkeler arasında bulunarak, GSK bünyesinde klinik araştırmalar merkezi haline gelmiştir. İlaç endüstrisinde Türkiye'ye olan Ar-Ge yatırımlarının artmasına ve yeni istihdam olanaklarına öncülük eden GSK'nın hedefi, Ar-Ge'nin yanı sıra üretim yatırımı da yaparak ürün portföyünü jenerik ilaçlarla zenginleştirmek ve bu süreçte Türkiye'ye teknoloji transferi gerçekleştirmektir.

GSK, Türkiye'ye büyük önem vermekte, ülkemizin potansiyelinin hayata geçmesiyle doğacak sinerjinin firmanın çevre bölgelerdeki faaliyetlerine de güçlü bir destek sağlayacağına inanmaktadır. GSK bu doğrultuda Türkiye'yi bölgesel merkez yapmak yolunda önemli bir adım atmış ve 30 ülkeden oluşan GSK MEA (Ortadoğu ve Afrika) bölgesinin merkezini İstanbul'a taşımıştır. 2014 yılı itibariyle, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki operasyonlar yeniden düzenlenerek, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Ukrayna'dan oluşan MENA/CIS isimli yeni bir bölge oluşturulmuştur. Türkiye'nin ilaç sektöründe bölgesel bir merkez olması yönünde güçlü birer adım olan bu kararlar aynı zamanda, Türkiye'ye olan güvenin de bir göstergesi niteliğini taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuzey Afrika Orta Doğu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title