Haberler

Grup Yorum, Konser Yasağını Oturma Eylemiyle Protesto Etti

Grup yorum üyeleri, 30'uncu yıl konserleri kapsamında Bakırköy'de yapmayı planladıkları konsere valiliğin izin vermemesi ile kararın iptali için başvurdukları mahkemeden karar çıkmamasını İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde oturma eylemiyle protesto etti.

Grup yorum üyeleri, 30'uncu yıl konserleri kapsamında Bakırköy'de yapmayı planladıkları konsere valiliğin izin vermemesi ile kararın iptali için başvurdukları mahkemeden karar çıkmamasını İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde oturma eylemiyle protesto etti.

30'uncu yılını "5 kent 5 büyük konser" sloganıyla düzenlediği konserlerle kutlamayı planlayan Grup Yorum'un, önümüzdeki pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda yapmak istediği konsere İstanbul Valiliği tarafından izin verilmedi. Grubun avukatları geçtiğimiz Pazartesi günü kararın iptali için, Bahçelievler Yenibosna'daki İstanbul Bölge İdari Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Ancak konsere 3 gün kalmasına rağmen mahkemeden bir karar çıkmaması üzerine Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, Sultan Gökçek, Helin Bölek onlara destek veren bir grup, mahkeme önünde oturma eylemi yaptı.

İSTANBUL VALİSİ İDEOLOJİK DAVRANIYOR

Ellerinde 'Konser yasağına son, adalet istiyoruz' yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, "Meydanlar halka yasaklanamaz", "Türküler susmaz halaylar sürer" şeklinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan İbrahim Gökçek, 30. yıllarını çeşitli konser, gösteri ve etkinliklerle görkemli bir şekilde kutlamak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

" Bu kapsamda Adana ve İzmir'de konserlerimizi, tek bir kişinin bile burnu kanamadan olaysız bir şekilde gerçekleştirdik. Ancak İstanbul Bakırköy Halk Pazarı ve Ankara Sıhhıye Meydanı'nda yapmak istediğimiz konserler her iki ilin valilikleri tarafından yasaklandı. 12 Nisan'da Bakırköy'de yapmak istediğimiz konsere getirdikleri yasak gerekçesiyle 28 Haziran'da yapacağımız konsere getirilen yasağın gerekçesi aynı. Diyorlar ki; 'Bu konser olursa, infial yaratacak, nefret ve kin ortaya çıkacak.' Bunların hepsi bahane. İstanbul Valisi ideolojik davranıp kendi siyasi görüşlerine sığmayan grubumuzu yasaklayarak susturmak istiyor."

YASAK KARARINI TANIMIYORUZ, SADECE ADALET İSTİYORUZ

Kararın kaldırılması için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne hafta başında avukatları aracılığıyla başvuruda bulunduklarını belirten Gökçek, "Mahkeme başvurumuzu kabul etti ancak Valilikten konuyla ilgili olarak savunma isteyeceklerini bize ilettiler. Dün ve bugün avukatlarımız yine buraya gelerek, konuyla ilgili bilgi almaya çalıştılar. Bir yandan valilik, bir yandan emniyet, bir yandan da tırnak içinde adalet el ele vererek Grup Yorum'un konserini yasaklamaya çalışıyorlar. Biz bu yasakları tanımıyoruz, sadece adalet istiyoruz. Biz burada mahkemeden bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz. Grup Yorum'u yasaklarla susturamazsınız. Grup Yorum'un halkla bağını koparamazsınız. Bu yasak kararının kalkması için bugün burada mesai saatinin sonuna kadar oturacağız" diye konuştu.

KARAR NE OLURSA OLSUN PAZAR GÜNÜ BAKIRKÖY'DE OLACAĞIZ

Bekledikleri kararın çıkmaması durumunda nasıl bir yol izleyecekleri sorulan İbrahim Gökçek, "Biz konserimizi yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yarın Çağlayan'daki adliyede İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aynı zamanda pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Eğer yapamıyorsak, Bakırköy'ün tüm sokaklarında yapmaya çalışacağız. Yaşanacak her türlü olaydan, saldırıdan, atılacak gazdan biz değil İstanbul Valiliği ve Emniyeti sorumludur. Yasaklara boyun eğmeyeceğiz. Karar ne olursa olsun 28 Haziran'da Bakırköy'de olacağız" diye cevap verdi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri bina önünde oturarak beklemeye başladı. Oturma eylemi mesai bitimine kadar sürecek. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Grup Yorum İstanbul Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title