Haberler

Grup Yorum 4 Ocak'ta Ankara'da

Grup Yorum, 4 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sahne alacak.

Grup Yorum, 4 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sahne alacak. Grup Yorum'un solisti Selma Altın, çalışmalarına devam ettikleri "Ruhi Su Şarkıları" albümlerinin de Nisan 2014'te çıkacağını açıkladı.

Grup Yorum'un solisti Selma Altın, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Yeni albümümüz "Halkın Elleri'nden çok şarkı söyleyeceğimiz bir konser olacak. Görsellerle de zenginleştireceğiz, bu Ankara'da pek yapmadığımız bir şey. Henüz kesinleşmedi ama biri ODTÜ'de, diğeri KESK'lilerin bir paneli şeklinde 3 Ocak'ta Ankara'da iki söyleşi de olabilir. Yorum söyleşisi şeklinde olacak, konserlerde buna çok fırsat bulamıyoruz" dedi.

-"RUHİ SU ŞARKILARI ALBÜMÜ NİSAN'DA ÇIKACAK"-

İstanbul'da her yıl yaptıkları ücretsiz halk konserlerini Ankara'ya da taşımak istediklerini ve bunun ilk ayağını 5 Ekim 2013'te gerçekleştirdiklerini hatırlatan Altın, şöyle konuştu:

"Bu halk konserlerini Ankara'da her yıl yapmak, gelenekselleştirmek istiyoruz. Konserlerimiz ucuz olsa da ücretsiz değil. Biz ücretsiz konserler düzenlemek istiyoruz, bu bizim için çok önemli. Ankara konserleri yardımlaşmayla, dayanışmayla örgütleyebileceğimiz halk konserleri olacak başarabilirsek. Ekim'de ilkini gerçekleştirdiğimiz bu konseri yazın tekrarlayabiliriz. Yurtdışı turnemiz devam ediyor. Şu an Ankara dışında netleşen konserimiz yok. Yeni bir albüm projemiz var, "Ruhi Su Şarkıları'. Bunun çalışmalarına başladık. Nisan ayında çıkartmayı planlıyoruz. Mahkemeler devam ediyor. Ruhi Su albümü dışında, yeni albümümüzün çalışmalarına da başladık. Bir yandan İstanbul'da 4.'sü düzenlenecek olan Bağımsız Türkiye Konseri'nin çalışmaları devam ediyor. 30. yıl konserleri çalışmalarını sürdürüyoruz. Büyük bir konserin dışında söyleşiler, çeşitli konserlerle yıl içine yayılacak projelerimiz var."

-"HALKIN ELLERİ İLE İLGİLİ TEPKİLER BEKLEDİĞİMİZDEN İYİ"-

Altın, her albümde İstanbul'un gidebildikleri tüm mahallelerinde söyleşiler yaptıklarını söyledi. "Halkın Elleri" ile ilgili tepkilerin genel olarak beklediklerinden olumlu olduğunu vurgulayan Altın, şunları ifade etti:

"Hedefine ulaşmış bir albüm oldu. Sürekli İdil Kültür Merkezimize gelip eleştirilerini, beğenilerini dile getirenler oluyor. Albümde neredeyse tüm Yorum elemanlarının sesi var. Grup üyelerinin enstrüman çalma, söyleme, düzenleme gibi her anlamda deneyim sahibi olmasını istiyoruz. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Kolektif bir albüm oldu. Albümde şu anda cezaevinde olan üyemiz Ayfer'in sesinin de varlığı çok değerli, manevi yanı çok önemli. Suriye halkıyla dayanışma konserinden aldığımız bir kayıt oldu."

Kaynak: ANKA / Güncel

Grup Yorum Ruhi Su Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title