Haberler

Grtc Genel Başkanı Mustafa Önsay: Darbeyi Engelleyen Türk Halkı, PKK Terörünü de Bitirecektir

Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi (GRTC) Genel Başkanı Mustafa Önsay, 15 Temmuz darbe girişiminin sonuçsuz kalmasıyla itiraflarda, FETÖ yapılanmasının PKK’ya verdiği desteklerin gözler önüne serildiğini ifade etti.

Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi (GRTC) Genel Başkanı Mustafa Önsay, 15 Temmuz darbe girişiminin sonuçsuz kalmasıyla itiraflarda, FETÖ yapılanmasının Pkk'ya verdiği desteklerin gözler önüne serildiğini ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu'daki eylemlerde halkın korkudan çok, Pkk'ya olan öfkelerinin daha da arttığını dile getiren Önsay, "15 Temmuz darbe girişiminin sonuçsuz kalması ile FETÖ yapılanmasının itiraflar da Pkk'ya verdiği destek gözler önüne sermektedir. Pkk'nın devlet içerisinde ki desteğinin yok olması ve gerçekleştirilen operasyonların nokta atışı niteliğin de Pkk'ya büyük zararlar vermesini sağlamıştır. Bu zamana kadar Pkk'ya yapılan operasyonların aksine daha kararlı hareket edilmesi PKK nın paniğe kapılmasına neden olmuştur. Gerçekleştirilen eylemlerin aksine Kürt veya Türk bakmaksızın halkın da yaralanması çaresizliğini ve gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkartmaktadır.15 Temmuz darbe girişiminin Doğu kanadını PKK oluşturmaktaydı. Darbenin gerçekleşmesi durumunda doğu da yoğun faaliyetlere başlayacaktı. Ancak darbenin gerçekleşmemesi buna nazaran halkın devletin yanın da olması PKK'nın 2 planını bir den suyu düşürmüştür. Farkına vardıkları konu ise artık operasyonlar öncesi haber alamamaları doğrultusun da halkın gözün de korku ve panik oluşturmaya yöneliktir. Van'da meydana gelen patlamada halkın polisin yanın da yer alması 'öleceksek birlikte ölelim' söylemleri 15 Temmuz'un halkta Türkiyeli bilincini oluşturmasını sağlamıştır. Doğu'daki eylemlerin sonucun da halkın zarar görmesi toplum da korkudan çok PKK öfkesini arttırmıştır. Gerçekleştirdiği her eylem aynı zaman da sona doğru attığı bir adımı göstermektedir. 15 Temmuz da halkta oluşan bilinç darbeyi engellediği gibi PKK terörünü de sonlandıracaktır. Ülkemiz de artık 15 Temmuz öncesine nazaran tüm silahlı silahsız terör yapılanmalarına karşı tavır sergileyecek bir bilinç oluşturmuştur" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

PKK Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title