Haberler

Growtech Eurasia 2013 Fuarı Açıldı

Fuarda 650'nin üzerinde yerli ve yabancı firmanın standı bulunuyor

13. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı (Growtech Eurasia 2013), Antalya Expo Center'da açıldı.

Fuarın resmi açılış törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, bazı yabancı misyon temsilcileri, bürokratlar, tarım sektörü temsilcileri ile yerli ve yabancı konuklar katıldı.

Müsteşar Mirmahmutoğulları, fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, gıda güvenliğinin artık tüm ülkeler tarafından çok iyi anlaşıldığını, böyle bir dönemde bu tür organizasyonların ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Yaklaşık 4 bin çeşit endemik bitkiye sahip Türkiye'nin zengin ekolojisi ile dünyanın ender ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Mirmahmutoğulları, "Bir bölgede toprağa tohum attığınızda, 40 dakikalık bir uçuşla aynı ürünün hasadının yapıldığı başka bir bölgede kendinizi bulabilirsiniz. Bu nedenle Türkiye, tarımda korkunç bir yatırım, korkunç bir pazar potansiyeline sahip" dedi.

Fuarların emek ve alın terinin pazarla birleştiği yerler olduğunu dile getiren Mirmahmutoğulları, yabancı konukları 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek çiçek ve çocuk temalı botanik EXPO'ya davet etti.

Açılış töreninin ardından 6. Tarım Ödülleri çerçevesinde kaliteli üretim ve modern tarım tekniklerinin yaygınlaşmasına katkı sağlayan firmalara plaketleri verildi.

7 Aralık Cumartesi akşamına kadar devam edecek fuarda, 650'nin üzerinde yerli ve yabancı firmanın standı bulunuyor. 52 ülkeden 70 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Growtech Eurasia'da bu yıl Çin, Hollanda, İspanya ülkelerinin pavilionları dikkati çekiyor. - Antalya

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title