Haberler

Grizu-263 Uzay Takımı" ABD'de Türkiye'yi Temsil Edecek

“Grizu-263 Uzay Takımı” CanSat Competition’da Türkiye’yi ve BEÜ’yü Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil edecek.

"Grizu-263 Uzay Takımı" CanSat Competition'da Türkiye'yi ve BEÜ'yü Amerika Birleşik Devletleri'nde temsil edecek.

Mühendislik Fakültesi Ar-ge Proje Destekleri kapsamında desteklenmekte olan "Model Roket Yardımıyla Fırlatılan İleri Düzey Model Uydu Tasarımı ve Uygulaması" adlı proje Amerikan Uzay Kurumu (AAS) ile Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü' nün (AIAA) düzenlediği ve NASA'nın desteklediği CanSat Competition'da ülkemizi ve Bülent Ecevit Üniversitesi'ni Amerika Birleşik Devletleri'nde temsil etmeye hak kazandı.

Dünyanın dört bir yanından çeşitli üniversitelerden 86 takımın başvuruda bulunduğu yarışmanın ön eleme aşamasını 40 takım başarıyla geçebildi. Ön eleme aşamasında takımların sunduğu çalışma raporu üzerinden NASA ve American Astronautical Society yetkilileri takımlarla telekonferans görüşmesi yaparak finale kalan takımları belirledi. BEÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 isimli takım 100 üzerinden 91.9948 puan alarak ön elemeyi geçmeyi başardı ve 9-11 Haziran 2017 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti'nde düzenlenecek olan yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Çalışmalarını Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Kaya tarafından gerçekleştiren ve BEÜ Teknoloji Transfer Ofisi Kuluçka Merkezinde sürdüren Grizu-263 Model Uydu Takımda Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Muzaffer Duysal, Şems Turgut, Özgür Tuzcu ve Ece Ara, Makine Mühendisliği Bölümü'nden Abdulhakim Dağ, Efe Can Balcılar ve Ahmet Güngörmüş, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nden Çağla Aytaç Dursun yer alıyor.

Grizu-263 takımı kaptanı Muzaffer Duysal yaptıkları çalışma ile ilgili şunları söyledi:

"Yaklaşık 6 aydır bu başarının gerçekleşmesi için gece gündüz çalıştık. Uluslararası arenada Dünya'nın en iyi üniversiteleri arasına girerek Ülkemizi ve Üniversitemizi temsil edeceğimiz için gururlu ve mutluyuz. Bu başarının gerçekleşmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e, Rektör Yarımcımız ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'na, danışman hocalarımız Prof. Dr. Bülent Ekmeçi, Yrd. Doç. Dr. Hakan Kaya, Arş. Gör. Can Atalay, Arş. Gör. İrem Nur Gamze Şimşek, Arş. Gör. Ferdi Kara'ya çok teşekkür ederiz. Ayrıca sürekli yanımızda olarak bizi destekleyen Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Serkan Karakış, Öğr. Gör. Aytaç Altan, Arş. Gör. Özgür Aydın ve BEÜ Kuluçka Merkezi Koordinatörü Esra Güner Hacıoğlu'na ne kadar teşekkür etsek azdır. Önümüzdeki bu süreçte Ülkemiz ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Bülent Ecevit Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title