Haberler

Beşiktaş Belediye Başkanı Çöp Topladı

Güncelleme:

Grevdeki sendikaya kızan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, elleriyle çöp topladı.

Haber-kamera Zeki GÜNAL İstanbul DHA

Beşiktaş Belediyesi'nde işten çıkarılacakları gerekçesiyle 46 gündür grev yapan temizlik işçilerinin bağlı olduğu sendika üyelerinin çöpleri parklara döktüğünü iddia eden Belediye Başkanı Murat Hazinedar, çöpleri kendisi topladı. Hazinedar konuşma yaptığı sırada parka gelen grevdeki bazı temizlik işçileri ile belediye görevlileri arasında kısa süreli tartışma çıktı.

Sabah saatlerinde belediye görevlileri ile birlikte parkları gezen Başkan Murat Hazinedar, yerlere atılmış çöpleri göstererek, tepki gösterdi. Yerdeki çöpleri elleriyle toplayıp çöp kutusuna atan Hazinedar, işçilerin bağlı olduğu sendika görevlilerinin çöpleri bütün parklara dağıttıklarını öne sürdü.

GREVCİ İŞÇİLERDEN TEPKİ...

Hazinedar konuşurken, eylemdeki DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi işçilerden bazıları parka gelerek, Başkan Hazinedar'a Burada temizlik yapamazsınız diyerek tepki gösterdi. Hazinedar ise 'Yapılan bu ahlaksızlığı, vicdansızlığı burada çok şiddetli bir şekilde kınıyorum. O nedenle, bugüne kadar yaptığınız bütün eylemlere saygı gösterdik. Lütfen buradan çekilin diyerek, temizlik işçilerine tepki gösterdi.

Murat Hazinedar, 'Fotoğraflarıyla belgeledik, videolarıyla belgeledik. Bunun sendikacılıkla, solculukla, insan olmakla hiçbir ilgisi yok. Bulunduğum yerin bütün demokratik kurallara, haklara ve hukuka saygılı olması için elimden geleni yaptım. Ama gördüm ki, Türkiye'de bugüne kadar uygulanan yanlış sendikacılık zihniyeti, yine tehdit, şantaj anlayışıyla yapılan sendikacılık zihniyetine bir dur demek gerekiyordu. Bunun için üzerimize düşeni yaptık dedi.

'BU REZALETİ TEMİZLEYECEĞİZ

İşçilerin haklarına bizzat kendilerinin sahip çıktığını söyleyen Hazinedar, 'Bu rezaleti sonuna kadar engelleyeceğiz ve temizleyeceğiz. Bu noktada, kendisini sendikayı bahane ederek bizim üzerimizden 'İşçi hakkını engelliyorsun' diyenlerle işçilerin hakkını savunarak mücadele edeceğiz. Onlar işçi hakkını savunmuyor, biz savunuyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Murat Haznedar İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title