Haberler

Grekoromende 1 Gümüş, 1 Bronz

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen müsabakalarının son gününde 80 kiloda mindere çıkan Selçuk Çebi, finalde yenilerek gümüş madalya aldı.

Kayaalp'ten altın, İldem'den gümüş

Helsinki yakınlarındaki Vantaa'da yapılan şampiyonanın son günü grekoromen final müsabakalarında, daha önce büyüklerde uluslararası başarısı bulunmayan Yunus Özel, ilk olarak Finlandiyalı Henri Palomaki ile karşılaştı ve rakibine puan vermeden kazanmasını bildi. Özel, ikinci tur maçında Azerbaycanlı Rasul Junayev'e 9-1 teknik üstünlükle yenildiyse de Azeri güreşçinin finale çıkması ile repesaj hakkı kazandı. Repesajda Letonyalı Mironovs Sergejs'i 8-0 teknik üstünlükle yenen Özel, Ukraynalı Armen Vardanyan ile bronz madalya için kapıştı. İki kez rakibini minder dışına taşıyan Özel, ardından 1 sayı daha alarak skoru 7-0'a getirdi. Bu arada rakibi, Özel'in yüzüne vurunca 1 puan daha aldı. Ukraynalı güreşçi diskalifiye olunca Türkiye adına bugünün ilk madalyası geldi.

Çebi finalde kaybetti

Ayşegül Çoban'dan 2 altın

İki kez dünya şampiyonu olan bir dünya ikinciliği ile bir Avrupa üçüncülüğü bulunan Türk milli takımının altın umutlarından Selçuk Çebi ise grekoromen 80 kiloda, ilk maçında Polonyalı Michalik Tadeusz'u 1-0, çeyrek finalde Ukraynalı Shyhman Oleksandr'ı 3-0 ve yarı finalde Rus Bekkhan Ozdoev'i 6-0 önde iken tuş yaparak altın madalya için mindere çıkmaya hak kazandı.

Finalde Macaristanlı Peter Bacsi ile altın madalya için mücadele eden Çebi, rakibine karşı üstünlük sağlayamadı ve 1-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Türk güreşçilerden Ahmet Yıldırım ve Şeref Tüfenk de bugünkü müsabakalarda elenmişlerdi.

Madalya klasmanında ikinci sırada yer aldık

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen müsabakalarının tamamlamasıyla sona ererken, Türkiye takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Grekoromende takım sıralamasında Rusya birinci, Türkiye ikinci ve Azerbaycan üçüncü oldu. Türkiye, Rıza Kayaalp ile 1 altın, Selçuk Çebi ve Cenk İldem ile 2 gümüş ve Yunus Özel ile 1 bronz; Rusya, 2 altın ve 2 bronz; Azerbaycan, 2 gümüş ve 2 bronz aldı.

Yerlikaya sonuçtan memnun

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Avrupa Güreş Şampiyonası'nın her şeye rağmen güzel geçtiğini belirterek, 9 madalyayla  takım halinde serbestte üçüncü, grekoromende ise ikinci olduklarını söyledi.

Yerlikaya, şampiyona sonrasında yaptığı açıklamada, serbestte 4, grekoromende 4 ve bayanlarda 1 olmak üzere 9 madalya aldıklarını hatırlattı.

Bu sonuçlarla takım halinde serbestte üçüncü, grekoromende ise ikinci olduklarını ve bayanlarda tarihte ilk defa finale çıktıklarını ifade eden Yerlikaya, kendilerini arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve ekipte emeği geçenlere teşekkür etti.

Hakem hataları ve özür

Yerlikaya, hedeflerinin ay-yıldızlı bayrağı en üst seviyede tutmak olduğunu ve sporcularının gereken mücadeleyi fazlasıyla verdiğine değinerek, "Maalesef bazı maçlarda hakemler hata yaptı. Bugün hakem heyeti yanıma geldi ve özür diledi ama telafisi var mı? Mümkün değil. Giden bir madalya, çalınan bir madalya var" dedi.

"Her şeye rağmen sonuç güzel" diyen Yerlikaya, şöyle devam etti:

"İki altın madalya ile taçlandırdık. Sporcularımızın çıkışı ortada. Hedef, olimpiyatlarda altın madalya alabilmek. Eksiklerimizi görüp hem hocalarımıza hem sporcularımıza gereğini söyleyip bize düşen görevleri de yapacağız. El birliğiyle hep beraber Rio de Jenairo'da altın mücadelesi vereceğiz."

"Maalesef FILA'da güçlü değiliz"

Hakem hatalarının yanı sıra Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nde (FILA) "yetersiz" kalmaktan yakınan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bir konu var ki altını çizmeden geçemeyeceğim. Maalesef, FILA'da güçlü değiliz. Fındık kabuğunu dolduracak kadar güce sahip değiliz. Bugün şahit olduk, Selçuk Çebi kardeşimizin finalinde Macaristan'ın FILA üyesi, minder hakemlerinin başında bekledi. Biz, FILA'da temsili olan fakat gücü olmayan bir camia durumundayız. Biz, bu gücü de elde etmek istiyoruz. Şampiyona boyunca Ahmet Ayık dışında yanımıza gelen giden yok. Dün yine gördük ki FILA üyesi Rus yetkili masaları kırdı. Bizim bayan üyemiz nerede, kime hizmet ediyor? İmtiyaz değil hakkımızı almak istiyoruz. Çocuklarımız bazı maçlarda her şeye rağmen madalyalarını aldı. Bu inancı ortaya koydular. Bu inanç bizi olimpiyatlarda da madalyaya taşıyacak."

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Hamza Yerlikaya Finlandiya Gümüş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title