Haberler

Gramofon Radyo ve Nadir Taş Plaklar Sergisi Pendik'te Sanatseverlerle Buluştu

Dünyanın ilk taş plağının ve yakın tarihten birçok gramofon ve radyonun yer aldığı ‘Gramofon Radyo ve Nadir Taş Plaklar Sergisi’nin açılışını Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin yaptı.

Dünyanın ilk taş plağının ve yakın tarihten birçok gramofon ve radyonun yer aldığı 'Gramofon Radyo ve Nadir Taş Plaklar Sergisi'nin açılışını Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin yaptı.

Koleksiyonerliğini Mustafa Özkan'ın yaptığı, Pendik Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen, 'Gramofon Radyo ve Nadir Taş Plaklar Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Dünyanın ilk taş plağının ve yakın tarihten birçok gramofon ve radyonun bulunduğu serginin açılış töreni Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Şahin burada yaptığı konuşmada, serginin genç nesiller için önemine dikkat çekti.

"Farklı ve önemli bir sanatçımızın sergisine tanıklık edeceğiz" diyen Şahin, "Özel destek gerektiren, unutulmuş sanatların tekrar toplumla buluşması açısından pek çok fırsatı sunuyoruz. Aslında pek çok kursumuzla, Büyükşehir Belediye'mizin kurslarıyla, sanatı hayatımızın içine sokmayı başardık. Bugün, dededen kalan bir anlayışla, emeğini ortaya koyan ve inşallah gelecek nesillere taşıyacak farklı ve önemli bir sanatçımızın sergisine tanıklık edeceğiz" şeklinde konuştu.

Gençler için serginin önemine dikkat çeken Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Gramofona geç nesiller bu nedir diye bakabilirler. Çünkü onlar Mp4 Player müzikçalarla, hatta akıllı telefonlarla müziğe aşinalar. Şimdi bunları yeni nesillerle buluşturmak bizim sorumluluğumuz. Hem tecrübeli olanlar, hayatta müzikle ilk defa gramofonla tanışmış olanların hatıralarını yaad etmesi yeni nesillerin de tarih içerisindeki, müziğin serüvenine şahitlik etmesi adına bugünkü sergi çok önemli."

GÖRME ENGELLİ İHTİYAR BABASINDAN KALAN RADYOYU ARADI

Serginin misafirlerinden olan 58 yaşındaki görme engelli İmdat Şaş, sergi boyunca babasından kalan eski bir radyonun benzerini aradı. Şaş, radyoyu aradığını fakat bulamadığını belirterek, görme engelli olduğu için radyolara özel bir ilgisinin olduğunu söyledi.

EDİSON'UN ÇIKARDIĞI İLK TAŞ PLAK

Serginin koleksiyoneri Mustafa Özkan ise Edison'un ilk çıkardığı taş plağında sergide bulunduğunu belirterek, "Burada 25 senenin bir emeği var. Sanatseverleri tabii buraya davet ediyoruz. Gelsinler, görsünler. Taş plakların sesini duysunlar. Bunu yürekten istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sergi, 30 Kasım'a kadar sanatseverlere açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özkan Kenan Şahin Edison Pendik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title