Haberler

İsrailli Şirketler Batı Şeria'da Petrol Buldu

Güncelleme:

İsrail, Filistin yönetimine arama yapmak için izin vermediği Batı Şeria'da, oluşturduğu konsorsiyum aracılığıyla petrol rezervi tespit etti.

İsrail, Filistin'e izin vermediği Batı Şeria'da, petrol rezervi tespit etti.

İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden taşınması planlanırken, Israel Opportunity ile Zerach ve Ginko isimli petrol ve doğalgaz arama şirketinin öncülüğündeki konsorsiyumun, Batı Şeria'daki Ölü Deniz yakınlarında lisans sahibi olduğu bir alanda keşfettiği petrol rezervinin 7 ila 11 milyon varili bulduğu duyuruldu.

318 MİLYON DOLARLIK PETROL

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Batı Şeria'da bulunan petrol rezervinin ekonomik değeri 318 milyon dolar olarak tahmin ediliyor.

Keşfi yapan konsorsiyumda, 'Israel Opportunity' şirketi ile olan benzerliğiyle dikkati çeken Güney Kıbrıs Rum Yönetimi merkezli 'Cyprus Opportunity' şirketi de yüzde 5 hisseye sahip bulunuyor. Söz konusu şirket aynı zamanda Güney Kıbrıs Rum kesiminde geçmişte adanın adanın güneyinde tek taraflı olarak açılacağı duyurulan doğalgaz arama ihalesine de başvurmuştu.

Barı Şeria'daki keşfi yapan konsorsiyumda yer alan Israel Opportunity şirketi ile Güney Kıbrıslı küçük partnerinin toplam yüzde 30'luk hissesinin yanı sıra, İsrailli Zerach ve Ginko petrol ve doğalgaz arama şirketlerinin yüzde 28,5'er, Ashtrom'un da yaklaşık yüzde10,5 hisseleri bulunuyor.

Batı Şeria topraklarında keşfi gerçekleştiren konsorsiyum, bölgede arama yapmak için geçen yılın ekim ayında İsrail Enerji Bakanlığına başvurdu. Ölü Deniz yakınlarında bulunan ve 94 kilometre karelik alanı kapsayan Hatrurim isimli lisans ile arama faaliyeti yapmasına izin verildi.

İSRAİL FİLİSTİN'E ENERJİ PROJELERİ İÇİN İZİN VERMİYOR

Daha önce, İngiliz British Gas şirketi de Doğu Akdeniz'de Gazze açıklarındaki bölgede yaklaşık 38 milyar metreküplük bir doğalgaz keşfi yapmış, ancak İsrail yönetimi, geliriyle bölgedeki yıkımın onarılmasına katkı sağlaması umulan bu gazın ticarileştirilmesini, teröre finansman sağlayacağı gerekçesiyle engellemişti.

Batı Şeria'da keşif yapılan bölgede geçmişte de sondajlar yapılmış ve petrole rastlanmıştı. Doğu Akdeniz'deki doğalgaz sahalarında Amerikan Noble şirketi ile birlikte çalışan Delek isimli İsrailli şirket Batı Şeria'daki bu bölgede 1995 yılında yaptığı sondajda 2 kilometre derinlikte petrol bulmuştu.

Delek şirketiyle çalışan diğer bir İsrail şirketi olan Avner'in kurucusu Jeolog Dr. Eliyahu Rosenberg'in Batı Şeria'daki son keşfi gerçekleştiren konsorsiyumdada yüzde 2,5'lik hissesinin bulunması dikkati çekti.

Avner şirketinin İsrail'in doğu Akdeniz'deki en büyük doğalgaz sahası olan Leviathan'da Delek ile birlikte yüzde 22,7'lik hissesi bulunuyor. İsrail, işgal ettiği Golan Tepelerinde de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Güney Kıbrıs Batı Şeria Filistin İsrail Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (6)

Ercan:

işid neden israil e saldırmıyor? da Türkiye ye saldırıyor!

21
2
yanıtYanıtla
avrupali:

cunku turkiye silah gonderdi iside israil sati fark bu

yanıt0
yanıt3
FATİH:

EVRENSEL VE HAK DİN İSLAMİYET VE TÜRKLERDEKİ CİHAN HAKİMİTETİ ÜLKÜSÜUYGURCA yazılmış olan OĞUZ DESTANINDA, OĞUZ HAN şöyle diyordu:“Kun tuğ bolgıl, kök kurıkan!” Yani: “Güneş, tuğumuz, bayrağımız olsun; gök de çadırımız!” Türkler bunları söylerken, kendi dünya devleti ideallerini de ifade ediyorlardı. Sembolik olarak güneşi Türk devletinin bayrağı ve gök kubbesini de, bir Türk çadırı olarak düşünüyorlardı. Bu, artık devlet idaresinin felsefesine erişmiş ve edebiyat yapabilen Türklerin düşünceleri

7
2
yanıtYanıtla
Ya bırakın Bu İşleri:

İsrail hırsızlık mı yaptı İsrailin yapmadığı bir şey kaldı mı ki evlerin gasp edilip yıkılması sivil insanlara kurşun sıkılması bir ülkeye komple ambargo koyup dünyanın en büyük haishanesine çevrilmesi her türlü özgürlüğün kısıtlandırılması insanların nerdeyse nefes almasında bile müsade edilmemesi bunları görmeyelim de kalkıp petrol bulmuşta onu gasp ediyormuş onumu görelim kimin neye ihtiyacı varsa o onu haber yapar biz özgürlüklerden bahsediyoruz sizler maldan mülkten

4
0
yanıtYanıtla
DERYA:

AMAN CANIM KORKUTTUNUZ BENİ HA BİDAHA İLAÇ ALMAYACAM KENDİMİ SADECE TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDECEM SADECE ONLARA BAŞKASINA DEĞİL

1
3
yanıtYanıtla
anti siyonist:

çatlasalarda patlasalarda günlerini görecekler

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title