Haberler

Grafikli - Avrupa'nın 4 Büyük Liginde Görünüm

Avrupa'nın 4 büyük futbol liginde heyecan, İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A) ve Fransa'daki (Ligue 1) karşılaşmalarla devam etti.

İngiltere'de Chelsea, İspanya'da Real Madrid, İtalya'da Juventus, Fransa'da ise Monaco haftayı lider kapadı.

La Liga

La Liga'da Sevilla deplasmanında uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 kaybeden Real Madrid'in 40 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Milli futbolcu Arda Turan'ın 90 dakika forma giydiği ve bir gol attığı maçta Barcelona, evinde Las Palmas'ı 5-0'lık skorla geçti. Sevilla ve Barcelona bu galibiyetlerle lider Real Madrid'e birer adım daha yaklaştı.

Ligde 18 hafta sonunda bir maç eksiğine rağmen 40 puanla liderlik koltuğunda oturan Real Madrid'i, 39 puanla Sevilla ve 38 puanla Barcelona takip etti.

Premier Lig

Lider Chelsea, 21. haftada son şampiyon Leicester City'ye konuk olduğu maçı 3-0 kazandı.

Tottenham'ın sahasında West Bromwich Albion'ı, Arsenal'ın da deplasmanda Swansea City'yi 4-0 yenerek lideri takibini sürdürdüğü Premier Lig'de, Everton'a konuk olduğu mücadeleyi aynı skorla kaybeden Manchester City, zirve yarışında büyük yara aldı.

Haftanın öne çıkan maçında ise Manchester United ile Liverpool, 1-1 berabere kaldı.

Chelsea'nin 52 puanla lider olduğu ligde, Tottenham ve Liverpool 45'er, Arsenal 44, Manchester City 42 ve Manchester United 40 puan topladı.

Serie A

Serie A'da bir maç eksikle lider durumdaki Juventus, ligin 20. haftasında konuk olduğu Fiorentina'ya 2-1 kaybetti.

Roma, Napoli ve Lazio, 4 maç sonra mağlup olan Juventus'un yaşadığı puan kaybını iyi değerlendirdi. Napoli'nin Pescara'yı 3-1, Lazio'nun Atalanta'yı 2-1 yendiği haftada, Roma ise Udinese karşısında 1-0 galip geldi.

Ligde 45 puanla lider durumdaki Juventus, Roma'nın bir, Napoli'nin 4 ve Lazio'nun 5 puan önünde bulunuyor.

Ligue 1

Ligue 1'de Monaco, Olympique Marsilya'yı deplasmanda 4-1 yendiği 20. haftada, Nice'in puan kaybetmesiyle liderliğe yükseldi.

Nice, evinde Metz ile golsüz berabere kalarak son 4 haftada 3. kez puan kaybı yaşadı.

Son 4 yılın şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG), Rennes deplasmanında Wolfsburg'dan transfer ettiği Alman futbolcu Julian Draxler'in attığı tek golle üç puana ulaştı.

Bu sonuçların ardından Monaco, 45 puan ve averajla Nice'in önünde liderliğe çıktı. PSG ise 42 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Bundesliga'da heyecan, bu hafta başlayacak

Bundesliga'da 17. hafta maçları, lige verilen yaklaşık bir aylık aranın ardından 20-21-22 Ocak'ta oynanacak.

Hafta sonu yapılacak maçlarla ilk devrenin tamamlanacağı ligde Bayern Münih, 39 puanla zirvede bulunuyor. Leipzig 36, Hertha Berlin 30, Eintracht Frankfurt 29, Hoffenheim 28 ve Borussia Dortmund 27 puanla Bavyera ekibinin ardından sıralanıyor.

Kaynak: AA / Spor

Juventus Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title