Haberler

Grafikli - ABD Operasyonlarıyla İnsansız Hava Araçları Yine Gündeme Geldi

ABD'nin Suriye'de DAEŞ hedeflerine karşı Türkiye'deki İncirlik üssünden kalkan MQ-9 Reaper tipi insansız hava araçlarını kullanmasıyla gözler bir kez daha ABD ordusunun "en önemli" gözlem, takip ve imha araçlarından olan bu unsurlara çevrildi.

ABD Hava Kuvvetleri, son 20 yılda önemli teknolojik gelişmeler kat eden insansız hava araçlarıyla, Afganistan, Pakistan, Yemen, Somali ve Filipinler'de önceden belirlenmiş hedefleri nokta atışlarla vuruyor. Bu araçların ABD'nin, Türkiye'deki İncirlik üssünü kullanarak Suriye'deki DAEŞ operasyonlarında kullanmaya başlamasıyla tekrar gündeme gelen insansız hava araçlarının yönetiminde yoğun bir insan kaynağının yanı sıra büyük bir teknik altyapıya ihtiyaç duyuluyor.

Silah ve bomba taşıyabilen, çeşitli hız ve yükseklikte uzun süre uçma özelliğine sahip bu uçaklarla, hedefin bulunduğu coğrafyanın yakınında üs kurma, destek unsurlarını yanında taşıma ve çok sayıda muvazzaf asker istihdam etme gibi gereklilikler ortadan kalkıyor. Zira insansız uçakların yer istasyonu aracılığıyla kontrol edilebiliyor olması, maliyet ve insan zayiatı gibi unsurları en aza indiriyor.

Diğer yandan uzaktan kumandayla kullanılan bu araçlarla, kilometrelerce uzaklıktaki hedefler, anlık takip edilip, etkisiz hale getirilebiliyor.

Üçlü ekip tarafından kullanılıyor

Amerikan ordusunun muharip insansız hava aracı filosunda yer alan iki tip hava aracından biri, 1995'ten beri kullanılan ve "Predatör" adıyla bilinen MQ-1. İkincisi ise "Reaper" olarak bilinen ve Predatör'den daha fazla bomba atabilen, kamerası daha gelişmiş bir üst modeli MQ-9 tipi insansız hava araçları.

ABD'nin güneyinde bulunan New Mexico eyaletindeki Holloman Hava Kuvvetleri Üssü, hem ABD ordusuna bu araçlar için personel yetiştiriyor hem de insansız hava araçlarının idare edildiği üslerden biri olarak görev yapıyor.

Holloman üssündeki insansız hava aracı biriminde, kilometrelerce uzaktaki araçların kumanda edildiği özel kabinlerde iki uzman görev yapıyor. Bunlardan biri uçağı uçuran ve silahı ateşleyen pilot, diğeri aracın ön kısmında yer alan kamerayı kullanan, görüntü okumayı bilen ve istihbarat analizi yapabilen "sensör operatörü" olarak adlandırılıyor. Aracı, subay rütbesindeki pilot yönetirken, "teknik çavuş" olarak adlandırılan sensör operatörü de uçağın önündeki kamerayı yönetiyor. Pilotlar, kabinin sol tarafında, sensör operatörleri ise sağ tarafında yer alıyor.

Holloman'da, bu araçların yönetildiği kabinlerin bulunduğu alanın dışında görev yapan "istihbarat koordinatörleri" de bulunuyor. Hedefle ilgili istihbarat koordinasyonunu sağlamakla mükellef istihbarat koordinatörleri, hem operasyonun yürütüldüğü bölgede bulunan yer ekibiyle hem de kameradan gelen görüntüleri okuyan "istihbarat analistinin" verilerini değerlendirmekle görevli.

Simülasyon odalarında eğitilen insansız hava aracı personeli, 8 gözlem ekranından, kameralardan elde edilen görüntüler ile harita üzerindeki her detayı takip edebiliyor. Sürekli iletişim halindeki bu ekipler operasyon bölgesinden canlı görüntü ve ses elde edebiliyor.

Pilotlar, her operasyonun ardından psikolojik muayeneden geçiyor

Amerikalıların ilk olarak 1995'te Macaristan'da kullanmaya başladıkları insansız hava araçları için ilk belirlenen kontrol merkezi Nevada'daki Creech Hava Üssü olarak biliniyor. Ancak bugün operasyonlar, New Mexico'da Cannon, Missouri'de Whiteman, Güney Dakota'da Ellsworth gibi üslere de yayılmış durumda.

Operasyonun ardından görevli psikologla iletişime geçme zorunluluğu bulunan pilotlar, herhangi bir travma yaşamadıklarına dair gerekli onayı aldıktan sonra üsten ayrılabiliyor. Savaş uçaklarında görev yapan pilotlardan farklı olarak hedef aldıkları bölgede meydana gelen hasarı tüm detaylarıyla görebilen insansız hava aracı pilotlarının, psikolojik olarak daha zor şartlarda görev yaptığı ifade ediliyor. Zira, savaş uçağı pilotları tüm uçuşlardan operasyonla dönmezken, Reaper pilotlarının hemen hemen her görevlerinin "operasyonel" olduğu kaydediliyor.

Bu arada gerçek uçak uçurmamış kişiler de gerekli eğitimleri tamamladıktan sonra insansız hava aracı pilotu olarak istihdam edilebiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan İncirlik Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title