Haberler

Gözyaşlarına Hakim Olamadılar

Düzce Kent Meclisi Kadın Konseyi’nin düzenlediği “Artan kadın cinayetleri ve çağlar boyunca kadının öyküsü” konulu söyleşiye katılım yoğundu.

Düzce Kent Meclisi Kadın Konseyi'nin düzenlediği "Artan kadın cinayetleri ve çağlar boyunca kadının öyküsü" konulu söyleşiye katılım yoğundu. Yazar Özlem Akşit Kuşcan konuşmasında çağlar boyunca kadının ezildiğini dile getirerek hukuki uygulamaların yeterli olmadığını belirtti. Söyleşi sırasında izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Mersin'de hunharca katledilen Özgecan'ın cinayetine tepki olarak Düzce Belediyesi Kadın Konseyi Yazar Özlem Akşit Kuşcan'ın katılımıyla bir söyleşi düzenledi.

İlk olarak Kadın Konseyi Başkanı Ulviye Dikmen söz alırken ardından Av. Ayşegül Şenol Can hukuki uygulamalarla ilgili konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Düzce'de vahşice katledilen Hatice Arı'nın ailesi söz aldı. Hatice Arı'nın ailesinin yaptığı konuşma esnasında salondaki izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

"DİZİLERDEN KENDİLERİNE İŞTAH PAYI ÇIKARTIYORLAR"

Söyleşinin ilk oturumunda dizilerin etkisinden bahseden Kuşcan "İnsanlar izledikleri dizilerden, mesela bu tecavüzcü mahlukat gibi Fatmagül'ün Suçu Ne? gibi dizilerden kendilerine iştah payı çıkartıyorlar." diyerek dizilerin bu tür olaylardan etkisinin hafife alınamayacağını belirtti. Kuşcan ayrıca oğullarının suçlarına kılıf bularak onları suça iştirak eden ailelerinde olduğunu söyledi.

Tecavüzde esas faktörleri anlatan Kuşcan, hukuki yaptırımların yetersiz olduğu ortamlarda bu tür suçların "Gücüm varsa niye yapamayayım" psikolojisinden kaynaklandığını söyledi. Ayrıca insanların tepeden örnek aldıklarını belirten Kuşcan, "Bir ülkede hukuksuzluk en tepeden başlarsa insanlar da bunu örnek almaya başlarlar" dedi.

"KAMUOYU YAPTIRIMI OLMADAN OLMAZ"

Kamuoyu yaptırımının önemini vurgulayan Kuşcan, "Kamuoyu yaptırımı olmadan bu toplumda hiçbir şey yürümüyor. Bu işi halkın, kitlenin, bilincin yapması lazım" dedi. Kuşcan buna ek olarak küfrün ve çocuk eğitiminin de toplumda negatif bir bilinç oluşturabileceğinden bahsetti. Söyleşinin ilk bölümünün ardından kadını konu alan bir şiir dinletisi yapıldı.

TÜRK TOPLUMLARINDA KADIN ERKEK EŞİT

Söyleşinin ikinci bölümünde çağlar boyu kadının nasıl ezildiğini anlatılırken Kuşcan Türk toplumlarında kadının yerinin büyük olduğunu ve her zaman kadın erkek eşitliğinin korunduğunu ayrıca Türkiye'nin bu tür cinayetlerin coğrafyası olmadığını, buna rağmen gerçekleşenlere anlam veremediğini söyledi. Kadın cinayetleri ve kadına şiddet konulu slayt gösterileri eşliğinde söyleşi son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayşegül Şenol Dikmen Mersin Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title