Haberler

Gözümün Nuru Namaz" Etkinliği

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Gözümün Nuru Namaz" etkinliği kapsamında, 6 ile 10 yaşları arasındaki 200 çocuk namaz eğitimi aldı.

Kur'an Nesli Platformu Koordinatörü Mahmut Akın, ilçedeki 6 mahallede 6-10 yaşlarında yaklaşık 200 çocuğa namazı sevme, sevdirme ve alıştırma eğitimi verdiklerini söyledi.

Etkinliğe katılımın yüksek olduğunu ve eğitimin verimli geçtiğini aktaran Akın, etkinlik sayesinde çocukların namazla buluştuğunu belirterek şöyle devam etti:

"Namazın dindeki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir. Nasıl ki bir vücut başsız yaşamıyorsa din de namazsız yaşanmıyor. Allah, Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde namaz kılmayı emretmektedir. Namaz ibadeti, bütün peygamberlerin ortak ibadetidir. O yüzden biz de çocuklarımıza namazı öğrettik. Eğer bir toplum namazı kılmıyorsa çökmeye mahkumdur çünkü peygamberimiz, 'Namaz dinin direğidir' diye buyuruyor. Elhamdülillah, halkımız da teveccüh gösterip çocuklarını gönderdiler."

Kur'an-ı Kerim'den kısa süreler öğrendiklerini ifade eden öğrencilerden Şeyma Yalçın da eğitimde imanın şartlarını öğrendiğini, hadis ezberlediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title