Haberler

Gözü Yapay Mutluluğu Gerçek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 12 yaşındaki Suriyeli Sidra el- Ahmet ile röportaj, Gözü yapay mutluluğu gerçek- Ülkesindeki iç savaşta bir gözünü kaybeden 12 yaşındaki Suriyeli Sidra el-Ahmet'e, İHH'nın girişimleriyle Türkiye'de yapay göz takıldı- Sidra: -"Eskiden çıkıp arkadaşlarımla oynayamıyordum, dışarı çıkmaya korkuyordum. Ama şimdi rahatça dışarı çıkıp oyun oynayabiliyorum" Ülkesindeki çatışmalarda sol gözünü kaybeden ve bu yüzden dışarı çıkmak, okula gitmek istemeyen 12 yaşındaki Suriyeli Sidra el- Ahmet, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın desteğiyle, yapay göze kavuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 12 yaşındaki Suriyeli Sidra el- Ahmet ile röportaj, Gözü yapay mutluluğu gerçek- Ülkesindeki iç savaşta bir gözünü kaybeden 12 yaşındaki Suriyeli Sidra el-Ahmet'e, İHH'nın girişimleriyle Türkiye'de yapay göz takıldı- Sidra: -"Eskiden çıkıp arkadaşlarımla oynayamıyordum, dışarı çıkmaya korkuyordum. Ama şimdi rahatça dışarı çıkıp oyun oynayabiliyorum" Ülkesindeki çatışmalarda sol gözünü kaybeden ve bu yüzden dışarı çıkmak, okula gitmek istemeyen 12 yaşındaki Suriyeli Sidra el- Ahmet, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın desteğiyle, yapay göze kavuştu.Yaklaşık 3 yıl önce Suriye'nin Deyrizor kentindeki çatışmalarda gözünü kaybeden Sidra, 8 ay önce ailesiyle Türkiye'ye sığındı.İHH'nın Şanlıurfa'daki temsilciliğine başvuran ailenin barınma ve gıda ihtiyacı karşılanırken, Sidra'nın da tedavisi için çalışma başlatıldı.Küçük kız, Gaziantep'teki özel bir hastanede birkaç ameliyatın ardından suni göze kavuştu.İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Behçet Atila, yardıma muhtaç insanlara el uzatmaya devam ettiklerini söyledi.Sidra'nın durumunu fark ettikleri anda sıkıntısını gidermek için harekete geçtiklerini belirten Atila, şöyle konuştu: "Aile bize 'çocuk dışarı çıkamıyor ve hiç gülmüyor, eğer suni bir göz takılsa hem çocuk hem de biz rahat edeceğiz. Hepimiz ailece perişan olduk. Allah rızası için bize yardımcı olun' dedi. Sidra'ya okula gidiyor musun diye sorduğumda ise 'Amca bir gün okula tek gittim arkadaşlar parmaklarıyla birbirine benim gözümü gösteriyordu. Ben de çok üzüldüm. Bir daha ne okula ne de oyun oynamaya gittim' dedi. Bu durum yüreğimizi parçaladı. Hemen Gaziantep'teki özel bir hastaneyle anlaşarak 8 ay içinde bir kaç ameliyat yaptırdık. Sonunda Sidra yeni bir göze kavuştu. Sidra'nın gülmesi hepimizi mutlu etti."Hayırseverlere teşekkür eden Atila, bu tür çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.- "İnşallah okula da gideceğim"Çok mutlu olduğunu ifade eden Sidra da "Eskiden çıkıp arkadaşlarımla oynayamıyordum, dışarı çıkmaya korkuyordum. Ama şimdi rahatça dışarı çıkıp oyun oynayabiliyorum. En önemlisi arkadaşlarımla oynayabiliyorum. İnşallah okula da gideceğim. Çok sevinçliyim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.Sidra'nın babası Muhammed ve annesi Menal ise mutlu olduklarını dile getirerek, İHH'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gaziantep Türkiye Suriye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title