Haberler

Göztepe'nin Yüzü Derbilerde Yeterince Gülmüyor

Ptt 1'inci Lig'de pazar günü Atatürk Stadı'nda Karşıyaka'yı konuk edecek olan Göztepe'nin yüzü, son 8 sezonda oynadığı İzmir derbilerinde istediği sonuçları alamadığı için yeterince gülmedi.

Ptt 1'inci Lig'de pazar günü Atatürk Stadı'nda Karşıyaka'yı konuk edecek olan Göztepe'nin yüzü, son 8 sezonda oynadığı İzmir derbilerinde istediği sonuçları alamadığı için yeterince gülmedi.

İzmir takımlarıyla çeşitli liglerde 19, Türkiye Kupası'nda da 2 defa olmak üzere toplam 21 kez karşı karşıya gelen Göztepe, 9 mağlubiyet, 7 beraberlik ve 5 galibiyet alarak beklentilerin uzağında kaldı.

2008-2009'da 3'üncü Lig 2'nci Kademe'de İzmirspor'la ilk maçta 0-0 berabere kalıp, ikincisinde 2-1 yenilen sarı kırmızılı ekip, Menemen Belediyespor'la da yaptığı 2 müsabakayı 1-1 ve 2-2'lik skorlarla tamamladı. Aynı sezon Yükselme Grubu'na çıkan Göztepe, burada İzmirspor'u 2-1 ve 1-0 yenmeyi başardı.

2009-2010'da 2'nci Lig'de yer alan Göztepe, Türkiye Kupası 1'inci Kademe'de eşleştiği Bucaspor'a 1-0 yenilip elendi. Derbi oynamadığı 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Göztepe, 2011-2012'de 1'inci Lig'de Karşıyaka ve Bucaspor ile karşılaştı.

İlk randevuda 1-1 berabere kaldığı Karşıyaka'ya 2'nci müsabakada 1-0 mağlup olan Göztepe, Bucaspor'a ilk maçta 2-1 mağlup oldu, ikinci maçta Bucaspor'u aynı skorla devirdi.

1'inci Lig'den düştüğü 2012-2013'te yine Karşıyaka ve Bucaspor'la karşılaşan Göztepe, ilk yarıda Karşıyaka'ya 2-0, Bucaspor'a ise 3-0 yenildi. Rövanşlarda ise Karşıyaka'yı 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup eden sarı kırmızılılar, Bucaspor'la 1-1 berabere kaldı. Göztepe, 2013-2014'te ligde derbi oynamazken, Türkiye Kupası 2'nci tur mücadelesinde Altınordu'ya penaltı atışlarıyla 6-5 yenilerek elendi.

Geçen sezon 2'nci Lig'i zirvede tamamlayarak 2 yıl sonra yeniden PTT 1'inci Lig'e dönen Göztepe'nin derbideki rakibi bu kez Altay oldu. Siyah beyazlı ekibi ilk yarıdaki müsabakada 3-0 mağlup etmeyi başaran sarı kırmızılılar, ikinci randevuda ise rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Bu sezon Altınordu ile oynadığı ilk maçı 1-0 kaybedip ikincisinde 2-2'lik skora razı olan Göztepe, ilk devredeki Karşıyaka derbisini de 1-0 kaybetti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kupası Karşıyaka Bucaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel ile TBMM'de kısa bir görüşme gerçekleştirdi: Haftaya bir araya geleceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel ile TBMM'de kısa bir görüşme gerçekleştirdi: Haftaya bir araya geleceğiz

'Istakoz' ve 'Rolex' tartışmalarının ardından AK Parti'den vekillere uyarı

'Istakoz' ve 'Rolex' tartışmalarının ardından AK Parti'den vekillere uyarı

23 Nisan kutlamalarında 'Puta tapmayın' diye bağıran şahıs gözaltına alındı

23 Nisan kutlamalarında "Puta tapmayın" diye bağıran şahıs gözaltına alındı

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in yaşadığı köyün yakınlarında iskelet parçaları bulundu

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'in yaşadığı köyün yakınlarında iskelet parçaları bulundu

Milli Savunma Bakanı Güler'den 'Eurofighter' sorusuna esprili yanıt

Milli Savunma Bakanı Güler'den "Eurofighter" sorusuna esprili yanıt

Süper Lig'de neler oluyor? 3 takım Türkiye Kupası'na katılmayacak

Süper Lig'de neler oluyor? 3 takım Türkiye Kupası'na katılmayacak

title