Haberler

Göztepe'nin Çehresi Değişecek

Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılması planlanan yeni stat arazisinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 1406 metrekare arsanın Belediye Meclis kararıyla bedelsiz olarak Gençilk ve Spor Bakanlığı'na devretme kararı, Göztepe'yi sevince boğdu.

Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılması planlanan yeni stat arazisinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 1406 metrekare arsanın Belediye Meclis kararıyla bedelsiz olarak Gençilk ve Spor Bakanlığı'na devretme kararı, Göztepe'yi sevince boğdu.

Başkanvekili Talat Papatya, camianın 90 yıllık stat hasretinin son bulacağını belirterek, "Göztepe tarihinde yeni bir sayfa açıldı. En büyük sorun aşılmış oldu. Eylül sonu ya da ekim başı gibi inşaata başlanacağını tahmin ediyoruz. Taraftarımız kendi mabedine kavuşacak. 2 seneye kadar Göztepe'nin çehresi tümüyle değişecek" dedi. Stadın 15 bin olarak planlanan seyirnci kapasitesinin 21 bine çıkarılacağını vurgulayan Talat Papatya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"500 araçlık otoparkımız ve stat içinde kulübümüze gelir getirecek ticari alanlarımız olacak. Sürekli gelişim gösteren bir kulübüz. Son derece modern tesisimizi Urla'da hizmete açtık. Sportif olarak başarıyı yakaladık. Borcu olmayan ender kulüplerden biriyiz. Stadımız da tamamlanınca Avrupa'nın sayılı takımları arasına gireceğimize inanıyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Belediye Meclisi'ne camia olarak teşekkür ediyoruz."

ALTYAPI İNCİRALTI'NA TAŞINACAK

Yeni stat inşaatının başlamasıyla Gürsel Aksel Tesisleri'nden çıkmak zorunda kalacak altyapı takımlarının İnciraltı'na taşınacağı bildirildi. Başkan vekili Talat Papatya yeni arazi bulunana kadar genç ve minik futbolcuların İzmirspor Tesisleri'nde çalışabileceğini açıkladı. Talat Papatya, "Çocuklarımızı şehir merkezinde uzaklaştıramayız. İnciraltı geçici olarak en ideal yer konumunda. Yeni tesis için Narlıdere'yi düşünüyoruz. Vakit kaybetmeden proje üretmeye başladık" dedi.

AKIN AKIN BURSA'YA

PTT 1'inci Lig'de sezonun ilk haftasında cumartesi günü saat 21.00'de Elazığspor'u Bursa Atatürk Stadı'nda konuk edecek Göztepe'nin taraftarı, takımlarını yalnız bırakmayacak. Passolig kartı alan sarı-kırmızılılar karşılaşmayı kapalı trübinden 20, maratondan ise 10 TL karşılığında izleyebilecek. Otobüs organizasyonlarına başlayan Göztepeliler, maçın oynanacağı gün saat 13.00'te Güzelyalı paten sahasından Bursa'ya hareket edecek. Şu ana kadar 3 bin 161 adet passolig kartı edinen sarı kırmızılıların yaklaşık 2000 kişilik bir grupla Bursa'da olması bekleniyor. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title