Haberler

Göztepe'de Yeni Stada Tepki

Göztepe'de bir grup semt sakini ve taraftarın içinde yer aldığı, "Gürsel Aksel Stadı Savunması" ismiyle bir araya gelen oluşum, stadın yıkılıp yeniden yapılmasına karşı çıktı.

Toplu Konut İdaresi tarafından ihalesi 2014 yılı ocak ayında gerçekleştirilen, Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu alana yapılacak yeni stadın imar planına aykırı olduğunu ileri süren oluşum, yaptığı açıklamada, "Seçim öncesi hükemetin projesi olarak 15 bin kişilik stat yapılması için hukuk çiğnenerek TOKİ'ye ihale yetkisi verildi. Mevcut alan yüksek kapasiteleri karşılayamaz. Bu alanla ilgili yargıya taşınmış 2 ayrı dava sürüyor. Bizlerin görüşü alınmadan hayat kalitemizi etkileyecek bir inşaatın yapılmasını doğru bulmuyoruz" görüşü savunuldu. "Alandaki ağaçların her biri nedenini bilmediğimiz şekilde işaretlenmiştir" ifadelerine yer veren oluşumun açıklaması şöyle devam etti:

"Çağdaş bir stadın tüm İzmir'in faydasını gözeten uygun bir alana, en az 25 bin kişilik yapılmasını istiyoruz. Gürsel Aksel, Göztepe için tarihtir. Uzundere'de stat ve spor kompleksi yapılması planlanan yerlerin birçok kişi ve kurum tarafından rant sağlama amaçlı toplanmasına göz yuman zihniyet, Göztepe'yi Gürsel Aksel'e stat yapmaya zorlamaktadır. Burası altyapılara hizmet vermelidir. Atatürk Stadı yıkılıp yeniden yapılabilir, yıkımı süren Alsancak Stadı ihtiyaçlara cevap verecektir. Göztepe için 25 veya 21 bin kişilik stadyum yeterli olmayacaktır." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title