Haberler

Göztepe'de Ekstra Motivasyon

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta son 3 haftada beraberliğe abone olan Göztepe, çarşamba oynanacak Altay derbisine ekstra motivasyonla hazırlanıyor.

Teknik direktör Suat Kaya, 35 yıldır rakiplerini yenememelerinin futbolcuları daha da hırslandırdığını belirterek, "Hepimiz Altay maçına kilitlendik. Hatayspor deplasmanından sonra tek tek futbolcularıma derbinin önemini anlattım. Bu maçların havasını iyi bilirim. İstanbul'da Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş rekabeti nasılsa, İzmir'de de bu müsabakalar aynı heyecanla oynanıyor. Futbolcularım rakiplerini yenerek 35 yılın özlemini bitirecek" dedi.

Altay'ın iyi bir ekip olduğunu da belirten Suat Kaya, derbi öncesi favori gösterilmelerinin yanlış olduğunu dile getirdi, "Altay genç ve dinamik bir takım. Kupada Karşıyaka'yı elediler. Derbilerde favori olmaz" yorumunu yaptı. Santrforları Mustafa Tiryaki'nin belindeki sakatlığının iyiye gittiğini belirten Suat Kaya, "Mustafa, Altay maçında bizimle olacak. Ancak Metin Depe ve Cihan Yılmaz'ın durumu zor" diye konuştu.

Suat Kaya'nın cezalı olan Ramiz'in yerine sağ bekte Matteus'u oynatacağı ifade edildi. Öte yandan teknik ekip ve futbolcular, Altay karşılaşması öncesi bugün Alaçatı'da moral yemeği yedi.

ALTAY İSTEDİ GÖZTEPE VERMEDİ

Çarşamba günü saat 20.00'de Atatürk Stadı'nda oynanacak derbi öncesi, ev sahibi takım konumundaki Göztepe'nin Altay taraftarına kale arkasında yüzde 5'lik yer ayıracağı açıklandı. Altay Profesyonel Şube Sorumlusu Umut Köroğlu, Göztepe'den açık tribünü istediklerini söyledi, "Göztepe yönetimine talebimizi ilettik. İkinci yarıdaki maçta da aynı uygulamayı biz yapalım dedik. Ancak kabul etmediler. Yarın İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında konu netleşecek" diye konuştu.

GÖZTEPE İNCİRALTI'NA TAŞINDI

Göztepe, Urla'da hizmete giren Adnan Süvari Tesisleri'ndeki saha bakım çalışması yüzünden geçici olarak İnciraltı'na taşındı. Teknik direktör Kaya, yaptığı açıklamada, "Urla'daki tesislerimize yeni çim ekilecek. Bu nedenle 1 hafta boyunca antrenmanlarımızı İzmirspor'un İnciraltı Tesisleri'nde sürdüreceğiz. Adnan Süvari Tesisleri'nin çimleri daha da güçlenecek" dedi.

TARAFTARDAN KÜFÜR ÖNLEMİ

Göztepeli taraftarlar, Altay derbisinde küfürü önlemek için sosyal medyada kampanya başlattı. Geçtiğimiz sezonlarda kötü ve çirkin tezahürat yüzünden sahalarının sıkça kapandığını hatırlatan taraftarlar, "Göztepe'yi seviyorsan küfür etme, ettirme" çağrısında bulundular. Taraftarlar, küfür edenlerin uyarılacağını belirtirken şöyle dediler:

"En küçük bir kötü tezahüratta, kulübümüz para cezasına çarptırılıyor. Son 3 sezonda kulübümüz büyük cezalar ödedi. Altay maçının ligde oynayacağımız diğer müsabakalardan farkı yok. Dikkatli olalım, sevdamıza sahip çıkalım."

HENTBOLDAN SÜPER BAŞLANGIÇ

Hentbol Erkekler 1'inci Ligi'nde şampiyonluk hedefleyen Göztepe, sezona galibiyetle başladı. Ligin ilk maçında Rize Gençlikspor'a konuk olan sarı kırmızılılar, salondan 37-19 galip ayrıldı.Göztepe'de Soner Yakar 9, Murat Güder ve Cem Köker de 7 gol atarak başarılı bir performans gösterdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Altay Galatasaray Suat Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title