Haberler

Gözlükten Kurtulmak İçin Yapılan Lazer Ameliyatı Herkese Uygun Değil'

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Özcan, gözlükten kurtulmak için yapılan lazer ameliyatlarının herkese uygun olmadığını söyledi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Özcan, gözlükten kurtulmak için yapılan lazer ameliyatlarının herkese uygun olmadığını söyledi.

Lazerle göz ameliyatına, göz doktorunun etkin muayene sonucu karar vermesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Altan Özcan, "Herkes bu ameliyat için uygun değildir. Çok detaylı şekilde kişinin göz kontrolü yapılmalı. Hastanın korneasının da bu ameliyat için uygun olması gerekir" dedi.

Lazerle göz ameliyatı için yapılması gerekenleri aktaran Prof. Dr. Altan Özcan, şunları söyledi:

"Değişik cihazlar kullanarak korneanın haritası çıkarılıyor ve problem yoksa ameliyata karar veriliyor. Korneanın kalınlığı ameliyat için uygunsa yapılıyor. Genelde 18- 20 yaş sonrası bu ameliyatlar yapılır. Erken yaşta yapılan ameliyatların riskleri de var. Ayrıca hastanın yara iyileşmesiyle ilgili sıkıntısının da olmaması gerekiyor. Bazı sistemik, dokusal ve romatizmal hastalıkları olanlara lazer ameliyatı yapılmaz. Göz tansiyonu ve kuru göz hastalığı olan kişilere de bu ameliyatı yapmamak lazım. Ciddi bir muayene sonucu bulgular değerlendirilerek lazer ameliyatına karar veriliyor. Gelen hastayı hemen ameliyat etmiyoruz."

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'ndan izin alınmadan köylerde ve küçük yerleşim birimlerinde göz taraması yapılırken istenmeyen olaylar yaşanabildiğini kaydeden Prof. Dr. Altan Özcan, "Halkımız göz taraması adı altında izinsiz uygulamalara itibar etmemeli. Yasal izinle gelen kişilere muayene olmalı" dedi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title