Haberler

Gözaltındakilere Emniyet Önünde 'Destek' Eylemi

Haber-Kamera: Mehmet AKTARAN / İstanbul DHA 14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan kişilerin Emniyet'teki işlemleri sürerken, onlara destek için toplanan kalabalık protesto eylemi yaptı.

Haber-Kamera: Mehmet AKTARAN / İstanbul DHA

14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan kişilerin Emniyet'teki işlemleri sürerken, onlara destek için toplanan kalabalık protesto eylemi yaptı. Vatan Caddesi üzerindeki eylemci gruba, araçlarıyla yoldan geçen bazı kişiler korna çalarak destek verdi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da gözaltındaki kişilere ziyaret için Emniyet Müdürlüğü binasına geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde bir grubun gözaltındakilere 'destek' eylemi yaptığı sırada, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Emniyet binasına geldi. Tanal daha sonra 14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınanları ziyaret etmek istedi; fakat içeri alınmadı.

"BU ÜLKENİN SINIRLARINI TERÖR ÖRGÜTLERİ KEVGİRE ÇEVİRDİ"

Bunun üzerine basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mahmut Tanal şöyle konuştu:

"Emniyet'in girişinde etten bariyer kurdular ve bizi içeri almadılar. Buradan bütün emniyet mensuplarına sesleniyorum. Siz milletvekillerine bariyer olmayın. Milletvekillerine etten tırnak olmayan. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları bu ülkenin namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Bu ülkenin sınırlarını terör örgütleri kevgire çevirdi. Maalesef sınırlar korunmuyor, milletvekillerinin basın mensupları ile görüşmesi engelleniyor."

"HUKUK BİR BÜTÜNDÜR"

Görüşme talebinde bulunduğu dilekçesine karşılık olarak Cumhuriyet Savcısı'nın, nezarethanelerin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın denetiminde olduğunu gerekçe göstererek olumsuz yanıt verdiğini söyleyen Tanal, "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın denetiminde olan nezarethanelerde suç işlenmiyor mu? Pozantı Cezaevi Cumhuriyet Başsavcılarının denetiminde değil miydi? Tarafsız, siyasi iktidara bağlı olmayan Cumhuriyet Savcılıkları olmuş olsaydı, bugün bu soruşturmalar da olmazdı zaten. Bu Cumhuriyet Bavcıları temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olmaktan çıkmıştır. Siyasi iktidarın sopası olmuş durumdadır. Cumhuriyet Savcıları hangi kanuna ve yetkiye dayanarak gelip burada (emniyette) ifade alıyor. Eğer Zaman gazetesi suç işlediyse, hükümeti devirmek istiyorsa, o zaman Başbakan şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, suç ve suçluyu övdüğü için, onun da şu anda burada ifade vermesi gerekiyor. Ceza hukukunda suçun iştirake hükümleri var. Suç işlendiyse iştirak olarak işlendi. Peki nerede kendisi. Hukuk bir bütündür, kimsenin onu eğip bükmeye hakkı yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Mahmut Tanal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title