Haberler

Gözaltındaki Hava Harp Okulu Öğrencilerinin Ailelerinin Adliye Önündeki Bekleyişi Sürüyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan askeri Hava Harp Okulu öğrencilerinin ailelerinin adliye önünde gergin bekleyişi sürüyor. Çocuklarından haber alamadıklarını belirten aileler, öğrencilerin darbe teşebbüsünde bulunmadığını, kandırıldığını öne sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişimine yönelik başlattığı soruşturmada Hava Harp Okulu'nda okuyan yüzlerce öğrenci gözaltına alınmıştı. Hava Harp Okulu'nun Yalova'daki yaz kampından darbe girişimi için çıkarıldıkları iddia edilen öğrenciler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Sorgu işlemi için adliyede bekletilen öğrencilerin yakınlarının adliye kapısında bekleyişleri ise sürüyor. Çocuklarından haber alamadıklarını belirten ailelerden Cengiz Şentürk, torunu Ali Şentürk 'ün iki gün önce yanlarından ayrılarak Yalova'ya kampa gittiğini söyledi.

"Polis ateş edince siz de ateş edin, etmeyenin beynine sıkarım demişler"

Torununun kandırılarak çatışmaya götürüldüğünü kaydeden Şentürk, "Çocuklarımızı torunlarımızı kandırıp alıp gelmişler, çatışmaya sokmuşlar. Biz çocuklarımızı oraya terörist olsun, anarşist olsun diye mi gönderdik. Devletin en güzel kurumuna, en şerefli kurumuna, millete hayırlı bir evlat olsun diye gönderdik. Subayları tatbikata gidiyoruz diye kandırmışlar, otobüslere bindirip ellerine silah vermişler. Hatta polis ateş edince siz de ateş edin, etmeyenin beynine sıkarım demişler. Bunlar emir kulları, 3 senedir emir alıyorlar. Ne günahları var bunların. Bugün getirdiler, bize bilgi vermiyorlar. Çocuğumuz göstermiyorlar. Sabahtan getirdiler hala otobüslerde bekliyorlar. Biz terörist miyiz? Aileler perişan. Kandırılmış getirilmiş bu yavrular" dedi.

"Çatışmaya katılan kardeşim bana 'Polisi ara' dedi"

Darbe girişimi gecesi saat 03.09'da kardeşi Semih Burak İmrenk'in kendisini aradığını ifade eden ağabey  Ahmet İmrenk, o esnada televizyondan haberleri takip ettiğini kaydetti. İmrenk, "Ben televizyon izliyordum darbe bastırıldı haberleri çıktı, meclis bombalandı falan. 'Abi çatışmadayım ben' dedi. 'Ne çatışması' dedim. 'Bizi alıp götürdüler, Jandarmayı polisi ara bize destek göndersinler, 155-156'yı ara' dedi. Çocuğun karşısındaki polis, bana polisi ara destek göndersin diyor. Artık ne sanıyorsa hiçbir fikrim yok. Daha sonra teslim ol kaç oradan dedim. Kaçamam üniformam var dedi. Halk falan da gelmiş herhalde. Birkaç kez daha konuştuk. Sonra teslim oldular. Karakola götürülmüşler. Zaten ne olduğu çıktı ortaya. Bunların başındaki komutan dekan falan tutuklanmış. Bütün okulu çıkarmışlar muhtemelen. Çoğu ailenin haber yok, çocuklarının kampta olduğunu sanıyorlar. Ben sadece son sınıfları götürmüşler zannediyordum, neredeyse bütün okulu götürmüşler. Haberleri olsun, parça parça ya gözaltındalar ya da adliyedeler" diye konuştu.

"Çocuklar ateş etmeyiz biz deyince başlarındaki komutan 2 çocuğu vurmuş"

Kardeşi Umut Şahin'e ulaşamadığını beliren ağabey Halil Şahin, "Bunlar Yalova'da kamptayken, ki bu her sene rutin olarak yapılan bir kamp. Darbe için özel olarak yapılan bir kamp değil. Her sene askeri Hava Okulu, Kara Okulu kampa çıkıyor. Havacılar Yalova'ya gider. Yalova'da bunların başındaki komutan terörle mücadele kapsamında tatbikat yapacağız diyor. Zaten bizim yakınlarımız askeri öğrenci. Biz 9 sene önce bunları devlete teslim etmişiz. Devlet bunları hem teslim etmiyor hem de ithamlarda bulunuyor. Bilgi akışı yok.  Başlarındaki komutan otobüsten iner inmez polise ya da vatandaşa ateş açmaya başlamış, çocuklar ateş etmeyiz biz deyince başlarındaki komutan 2 çocuğu vurmuş. Çocukların başlarındaki komutan ile polisler anlaşıyor ve teslim oluyorlar. Biz yakınlarımızdan hiçbir haber alamıyoruz. Bu ülkede Abdullah Öcalan bile kendisini savunacak bir avukat bulduysa herhalde biz de bulmalıyız. Avukatı kabul etmiyorlar. Darbe yok, demokratik sistem devam ediyor. Burada bekleyen herkes perişan. Yardımcı olsunlar ya da bize ne yapmamız gerektiğini söylesinler" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Halil Şahin Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title