Haberler

Görme Engelli Çift: Göz Görmese de Gönül Sevdalanıyor

Güncelleme:

Sevgililer Günü'nde Ankara'da tanışan görme engelli Nuri ve Özlem Öztürk çifti, gönül gözüyle başlayan sevdalarını her 14 Şubat'ta tanışma yıl dönümü olarak kutluyor.

MEMUR ALIMI SINAVINDA TANIŞTILAR

Eşiyle Ankara'da engelli memur alımı sınavlarına girdiği sırada tanıştığını anlatan Nuri Öztürk, bunun 14 Şubat'a denk gelmesinin evliliğe giden yolda önemli bir işaret olduğunu düşündüğünü söyledi.

''HER ENGELLİ GİBİ BİZDE ZORLUK ÇEKTİK''

Eğrisiyle doğrusuyla evlilik olayını konuştuklarını ve daha sonra gönül gözüyle başlayan sevginin evlilikle taçlandırılmasına 2009 yılında karar verdiklerini anlatan Nuri Öztürk, şunları söyledi: "Düşünüp birlikte karar vererek mutlu yuvamızı kurduk. Göz görmese de gönül sevdalanıyor. Her engelli gibi bizde zorluklar çektik, halen de çekiyoruz ama sevginin önünde hiçbir zorluk duramıyor. Biz birbirimizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Sevgimizden, sadakatimizden ödün vermedik. Eşler olarak birbirimize anlayış gösterdik. Birlikteliğimizin diğer birlikteliklerden daha ehemmiyetli olduğunu fark ettik."

''GÖNÜL GÖZÜYLE SEVİYORUM''

Eşini ve ailesini gönül gözüyle sevdiğini belirten Öztürk, her yıl 14 Şubat'ta tanıştıkları anı hatırlayarak duygulandığını söyledi. Engellilerin de sevip bir yuva kurabileceğini gösterdikleri için de mutlu olduğunu ifade eden Öztürk, şu değerlendirmede bulundu: "Evliliğimiz süresince evladımız Özge Zeynep dünyaya geldi. Evladımın, eşime ve bana sunulmuş bir velinimet olduğunu düşünüyorum. Duyguları dile getirebilmek çok zor. Yeryüzünde insanlara verilebilecek en güzel armağan evlattır. Yani bunun üzerine bir armağan tanımıyorum.''

''HER GÜN SEVGİLİLER GÜNÜDÜR''

''Sevdik, aşık olduk ve evlendik. Bu süreci birçok insan yaşıyor, bunun gerçekliği ve karşılığı çok önemli. Sevgili olmak özveri, anlayış gerektirir. Ben, verdiğim değerin karşılığını aldığımı biliyorum. İyi, keyifsiz, üzgün, mutsuz ve mutlu anlarınız olabilir. Ama her an her durumda her yerde onun seninle olduğunu hissedersen bu duyguyla yaşarsan, her gün sevgililer günüdür."

''EN GÜZEL SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYEM ÇOCUĞUM''

Özlem Öztürk de sevginin dünyanın temeli olduğunu ifade etti. Engelli kişilerin destek aldığında evlenip yuva kurabileceğini aktaran Öztürk, "Annem bize çok destek oldu. O olmasaydı belki bugün bu kadar öz güvenim olmazdı. Engelliler de tüm zorluklara rağmen sevmekten korkmasınlar, sevsinler. Bence en güzel sevgi evlada verilir, onun için en güzel sevgililer günü hediyem çocuğumdur." sözlerine yer verdi.

Zeynep Öztürk de anne ve babasını çok sevdiğini belirtti. Anne ve babasıyla işten geldikten sonra parka gittiklerini ve kreşte verilen ödevlerini birlikte yaptıklarını anlatan Öztürk, ailesine yaşamı boyunca destek olacağını kaydetti.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Nuri Öztürk Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title