Haberler

Göz Altındaki Kırışıklıklara Elveda Demeye Hazırlanın

Güncelleme:

Botoks uygulaması belki de son yılların en önemli buluşlarından biri.

İnce kırışıklıkların yok edilmesi ya da oluşmasının engellenmesi için özellikle son yıllarda oldukça fazla kullanılan botoks uygulaması, göz çevresi, alın ve dudak çevresindeki kırışıklıklar üzerinde etkili olurken, göz altında sarkmalara veya düşüklüklere neden olduğu için çok fazla tercih edilmiyordu.

Oysa yeni çıkan mikrobotoks uygulamasıyla bu sorun da ortadan kalkıyor. Türkiye'de bu yöntemi uygulamaya başlayan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Mustafa Karaca, "Alt göz kapağına botoks uygulaması yapmak kimi zaman kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Alt göz kapağında aşağı çekilmeler görülebiliyor. Oysa yeni uygulanmaya başlayan bir yöntem olan mikrobotoks tekniği ile botoks alt göz kapağına da rahatlıkla uygulanabiliyor, cildin daha parlak ve genç gözükmesi de mümkün oluyor" diyor.

Botoks uygulaması belki de son yılların en önemli buluşlarından biri. Tıpta birçok hastalığın tedavisinde kullanılan botoks, aynı zamanda estetikte de çığır açmış durumda. Özellikle ince kırışıklıklar üzerinde oldukça etkili olan botoksun göz çevresine uygulanması da ayrı bir uzmanlık konusu. Fakat botoks göz çevresindeki kırışıklıkları yok etmeye yardımcı olurken maalesef göz altındaki kırışıklıklara uygulanamıyor. Alt göz kapağında deformitelere neden olan botoksun yeni alternatifi mikrobotoks ise bu konuda devrim yaratmayı amaçlıyor. Op. Dr. Mustafa Karaca, "Göz altına yapılan klasik botoks uygulaması ince bir enjektör ucuyla deriyi ve deri altı dokusu geçilerek yapılıyor. Kas bulunuyor ve enjeksiyon kasın içine yapılıyor. Buradaki amaç ise kası bloke etmek. Mikrobotoks yönteminde ise botoks uygulaması mezoterapi şeklinde yapılıyor. Yani düşük dozlarda çok fazla noktaya yapılırken cildin altındaki kasa değil cildin içine veriliyor. Bu uygulamanın amacı kasın cilde uzanan dallarını bloke etmek oluyor. Bu uygulama yapıldığında alt göz kapağının orta kısmına kadar botoks yapmak mümkün. Böylece oradaki kırışıklıkları açmak da mümkün" diyor.

Mikrobotoks'un avantajları bunlarla da bitmiyor. Özellikle yağlı cilt yapısına sahip olan ve yüzünde akne sorunu yaşayanlar için de oldukça etkili bir yöntem. Cildin içine verildiği için cildin içindeki ter ve yağ bezlerini de etkileyerek bloke ediyor. Böylece ciltteki yağlanma azalıyor ve kalın cildin daha ince ve pürüzsüz gözükmesi daha parlak ve genç gözükmesi de sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Karaca Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title