Haberler

Göynük İlçesine Kent Girişi Kapısı Yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesince Göynük ilçesine hediye edilen kent giriş kapısı tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesince Göynük ilçesine hediye edilen kent giriş kapısı tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kent giriş kapısı, yaklaşık altı ay süren çalışmalar sonrasında hizmete açıldı. Yapımına geçtiğimiz haziran ayında başlanan ve Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edilen kapı, Göynüklülerin ve turistlerin şimdiden ilgi odağı oldu.

Göynük'ün Bolu'ya ulaşımını sağlayan Gazi Süleyman Paşa Bulvarı üzerine yapılan giriş kapısının taş kaplamalarında el işi işlemeler bulunuyor. Kent giriş kapısının üzerinde Akşemseddin'in "Her işe besmele ile başla", "Allah ile olduktan sonra ölüm de ömür de hoştur" sözleri bulunuyor.

Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği Başkanı Kemal Kazan, Tarihi İpek Yolu Koridoru üzerinde yer alan Akşemseddin diyarı Göynük'ün turizm potansiyeli açısından önemli bir konuma sahip, tarihine, kültürüne ve doğasına sahip çıkan ve koruyan bir Osmanlı kenti olduğunu ifade etti.

"Göynük, turizm potansiyeli ile İpek Yolu koridorunda önemli bir lokasyon haline geldi" diyen Kazan, şunları dile getirdi:

"Yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin tarihte bir yolculuğa çıktığı Osmanlı kenti Göynük her geçen gün daha da güzelleşiyor. Tarihi dokumuza uygun olarak restore edilen evlerimizle görsel bütünlük sağlayacak kent giriş kapımız Osmanlı mimarisinin de izlerini taşıyor. Kent giriş kapımızın yapımı için destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Melih Gökçek ve değerli eşi Sayın Nevin Gökçek'e çok teşekkür ederiz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İpek Yolu Göynük Bolu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title