Haberler

Gösterilerde Yaşamını Yitiren Kişi Toprağa Verildi

Güncelleme:

Siirt'te düzenlenen gösteriler sırasında yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden Davut Nas'ın cenazesi toprağa verildi.

Siirt'te terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Davut Nas'ın (19) cenazesi, Şeyh Süleyman Mezarlığında toprağa verildi.Cenazeye, DBP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan, HDP Siirt İl Eşbaşkanı Yılmaz Çınar ve il genel, belediye meclis üyeleri ile Nas'ın ailesi katıldı.Terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen gösteriler nedeniyle Kurtalan ilçesinde de sokağa çıkma yasağı kararı alındı.İlçede camilerden yapılan duyurularda, Siirt Valiliğince Kurtalan ilçesinde 09 Ekim 2014 saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bildirildi.DBP Kurtalan İlçe Başkanı Murat Bora, partisinin ilçe binası önünde yaptığı açıklamada, ilçede 2 kişinin ölümü ve 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda halkın sağduyulu davranması gerektiğini belirterek, üzücü olayların yaşanmaması gerektiğini söyledi.Olaylarda yaşamını yitiren Mehdi Erdoğan ve Yusuf Çelik'in cenazelerinin yarın defnedileceğini kaydeden Bora, şöyle konuştu: "Çok karanlık bir gün geçirdik. Gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bazı provokasyoncuların oyununa gelmeyelim, üzücü olayların yaşanmaması için halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Büyük bir zulme maruz kaldık." Cenazenin defniDBP Kurtalan İlçe Başkanı Murat Bora'nın sağduyu çağrısı

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Çınar Mehmet Ata Kurtalan Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title