Haberler

Görüntülü Haber) Ziverbey'in Ünlü Kedisi Tombili'nin Heykeli Dikildi

Kadıköy Ziverbey'de kaldırımın kenarında oturarak verdiği pozla sosyal medya fenomeni haline gelen kedi Tombili'nin anısına yaşadığı yere heykeli dikildi.

Kadıköy Ziverbey'de kaldırımın kenarında oturarak verdiği pozla sosyal medya fenomeni haline gelen kedi Tombili'nin anısına yaşadığı yere heykeli dikildi. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan heykele basın mensupları ve mahalleli büyük ilgi gösterdi.

Tombili, kaldırımın kenarında otururken çekilen fotoğrafı ile sosyal medyada fenomen haline gelmiş, önünde çay, elinde tespihle gibi çeşitli uyarlamalarıyla defalarca paylaşılmıştı. 1 Ağustos'ta hayatını kaybeden Tombili'nin heykeli unutulmaz pozunu verdiği yere dikildi.

HEYKELİN YAPILMASI İÇİN 17 BİN İMZA TOPLANDI Tombili'nin heykelinin yapılması için Change.org'da düzenlenen kampanyaya 17 bin imza atılmıştı. Kadıköy Belediyesi, Kadıköylülerin bu taleplerini dikkate aldı. Heykeltıraş Seval Şahin gönüllü olarak Tombili'nin yapımını üstlendi.

HEYKELTRAŞ ŞAHİN: ARKADAŞIMIN KEDİSİ BADEM MODEL OLDU Heykeli gönüllü olarak yaptığını söyleyen Heykeltıraş Seval Şahin, Tombili'nin fotoğrafından çok etkilendiğini, heykel çalışması boyunca severek çalıştığını anlattı. Heykelin dayanıklı olması için bronz kullandığını söyleyen Şahin, "Hayvan anatomisini gösteren kitapları inceledim. Fotoğraf dışında elimde bir detay yoktu. Başka kedileri de inceleyerek doğru sonuca ulaştığımı düşünüyorum. Tombili'ye benzeyen arkadaşımın kedisi Badem yardımcı oldu" dedi.

ŞANSLI KEDİ, KASAP BESLEDİ

Tombili'nin yaşadığı yer bir kasap ve kebapçı dükkanının tam önüydü. Heykelin açılışı sırasında Tombili heykelinin önüne önce mama konuldu, sonra aynı fotoğraflarda olduğu gibi çay söylendi, hatta sonrasında eline bir de tesbih tutuşturuldu. Ona Tombili ismini veren kiloları da kasapçının kedisi olmasından kaynaklanıyordu. Kapısının önünde oturan Tombili'yi besleyen kasap İlyas Çetinkaya Tombili'nin ölümünden üzüntü duyduğunu söyleyerek "Hep bu şekilde otururdu. Verirsen yer vermezsen yemezdi" diye konuştu. Konuşmaya eşlik eden bir mahalle sakini de Tombili'nin hayatta kalmasında Kasap İlyas'ın çok emeğinin olduğunu anlattı.

MAHALLENİN MUHTARI DA KEDİSEVER Aynı sokakta oturan Zühtüpaşa Mahallesi Muhtarı Harika Develioğlu da bir hayvanseversever. Mahallesinin bir 'kedi cenneti' olduğunu söyleyen Develioğlu, "Muhtarlığımız da kedi cennetidir. Çevrem kedi dolu. Günlük 80 tane kedi besliyorum. Bu kedimiz maskotumuzdu. Kasap ve kebapçı beslerdi" diye konuştu.

"KALBİMİZDE TAHT KURMUŞTU" Yerel hayvan koruma görevlisi Nesrin Sarı, heykelin açıldığı güne dikkat çekerek, "Hayvanlara karşı duyarlı olmalıyız, toplu katliamları durdurmalıyız, orman hayvanlarına sahip çıkmalıyız. Bu heykel de bir vesile olsun. Buranın çok sevimli bir kedisiydi. Oturma şekli buydu, kalbimizde taht kurmuştu" diye konuştu.

"AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK" Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Başar Necipoğlu, heykelin yaklaşık 17 bin hayvanseverin imzası ile yapıldığını belirterek "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü için bir farkındalık yaratmak için heykelin açılışını bugün yaptık. Kadıköy'deki hayvan dostlarını mutlu etmek ve hayvan sevgisinin tüm Türkiye'ye yayılması dileğiyle açılışımızı yaptık" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title