Haberler

Görüntülü Haber) Üniversiteli Özgecan'ın Öldürülmesine Tepki

İzmir'in Konak Meydanı'nda toplanan farklı gruplar, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversiteli Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

İzmir'in Konak Meydanı'nda toplanan farklı gruplar, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversiteli Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Sloganlar atan gruplar, kadın cinayetlerinin biran önce önlenmesini istedi, meşale yakıp çığlık attı.

Konak'taki Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, üzerinde "Kimsenin namusu değiliz", "Şeriat Ortaçağdır" ve "Şoför bey kadınların sömürülmediği bir durakta indir beni" yazılı dövizler taşıdı. Grup adına konuşan Büşra Fıçılar, "Biz hiçbir siyasi kuruluşu temsil etmiyoruz. Amacımız, Özgecan'ın öldürülmesine tepki göstermek. Bugün hepimiz Özgecan'ız. O öldürülürken çığlıklarını kimse duymadı, biz onun çığlığıyız" dedi. Göğüs kanseri olduğunu dile getiren Fatma Kılıçaslan ise "Ben kanserden korkmuyorum, bunlardan korktuğum kadar" diye konuştu. Gruptakiler daha sonra "Yobazlar vuruyor kadın ölüyor", "Cinsiyetçi devlet yıkacağız elbet", "Öldüren erkek istemiyoruz" ve "Özgecan'ın katili AKP'nin düzeni" diye slogan atarak Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada bir süre oturma eylemi yapan grup ardından dağıldı.

Bu arada, Birleşik Kamu- İş İzmir Temsilciliği üyesi bir grup da Konak İlçesi'ndeki eski Sümerbank binası önünde basın açıklaması yaptı. Gruptakiler, çözümü bilimde, sanatta ve eğitimde aramayı önerip kadın cinayetlerinin önlenmesini istedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarsus Mersin İzmir Konak Politika Güncel Haberler

title