Haberler

Görüntülü Haber) Prof.dr. Canan Karatay Gömeç'te Yoğurt Mayaladı

BALIKESİR'in Gömeç İlçesi'nde düzenlenen 'Yoğurdumu Kendim Yapıyorum' adlı etkinliğe katılan Prof.Dr. Canan Karatay, yoğurdun en iyi aşı olduğunu söyledi.

Geçen yıl 'Çocuğuma Şeker Verme' kampanyasını başlatan Prof.Dr. Canan Karatay öncülüğündeki Sağlıklı Yaşıyoruz Grubu, bu kez Gömeç'in Karaağaç Mahallesi'ndeki Akkızhan Otel'de 'Yoğurdumu Kendim Yapıyorum' sloganıyla bir etkinlik düzenledi. Prof.Dr. Canan Karatay, Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş ve 20 kişilik ekip hep birlikte yoğurt mayaladı. Ev yoğurdunun çok önemli olduğunu anlatan Prof.Dr. Canan Karatay, şöyle dedi:

"Yoğurdu evde kendimiz yaptığımız zaman en doğal probiyotiktir. Bütün yaşlı, çocuk, hastaların bağışıklık sistemini güçlendirir. Bol yememiz lazım. Hayatı uzatır. Kafkasya'da uzun yaşarlar. Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir. En iyi aşıdır. Kış geliyor. Kendi yoğurdumuzu yapalım ve çocuklarımızı, hastalarımızı bunlarla besleyelim. Tok tutar kilo verdirir." - Gömeçbalıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaağaç Karatay Gömeç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title