Haberler

Görüntülü Haber) Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Eğitimde Çok İyi Bir Noktadayız (2)

CANİKLİ VE YILMAZ, İMAM HATİP LİSESİ'NDE PANSİYON AÇILIŞINA KATILDIBaşbakan Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Giresun'da Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrenci pansiyonunun açılış törenine katıldı.

CANİKLİ VE YILMAZ, İMAM HATİP LİSESİ'NDE PANSİYON AÇILIŞINA KATILDI

Başbakan Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Giresun'da Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrenci pansiyonunun açılış törenine katıldı.

Açılış öncesi konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, meslek eğitimine önem verecekleri ve okul öncesi eğitimi de zorunlu eğitim kapsamına alacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Eğitim konusunda geçmişe kıyasla çok iyi bir durumdayız. Derslik sayısına düşen öğrenci sayısı 20, hatta 20'nin de altında. Önümüzdeki dönemde meslek eğitimini memleket meselesi olarak göreceğiz. Önceliğimiz meslek eğitimi olacak. Okul öncesi eğitimi de zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Bu Türkiye'de büyük bir reformdur. Okul öncesi eğitimin ortalaması ülkemizde yüzde 50'nin üzerindedir. Bunu yüzde 100'e çıkaracağız. Eğitim sisteminde Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi. Orta öğretimde de yabancı dil eğitimine ağırlık vereceğiz. İstiyoruz ki evlatlarımızın en iyi dönemi öğrencilik dönemi olsun."

İMAM HATİP OKULLARINDA 1 MİLYON 150 BIN ÖĞRENCİ VAR

Adını taşıyan okulun pansiyonunun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, İmam Hatip Okulları'nın kapatılmasının Fetullahçı Terör Örgütü'nün planı olduğunu belirterek, "28 Şubat sürecinde başka birçok tahribatla birlikte İmam Hatip okulları de kapatılmıştı. O zaman ideolojik yaklaşımlarla böyle bir kararın alındığını ve bu çerçevede adım atıldığını değerlendirmiştik. Şimdi toplumumuzda her velinin, her ebeveynin nasıl bir eğitim alıınması konusunda bir kanaati var. Herkesin buna saygı duyması lazım. Bu tüm okullar için geçerlidir. Bu gün itibariyle İmam Hatip okullarında bir milyon 150 bin civarında öğrenci okuyor. Bazı kişiler böyle bir sayıya ulaşılmasını eleştiriyor. Benzer bir yaklaşım 28 Şubat sürecinde ortaya konuldu. Ama bugün çok daha farklı projelerin başlangıç noktası olduğunu anlıyoruz" dedi.

İMAM HATİPLİLER FETÖ TARAFINDAN SÖMÜRÜLDÜ

28 Şubat sürecinde kapatılan İmam Hatip okullarındaki öğrencilerin büyük bir bölümünün Fetullahçı Terör Örgütü'nün okullarına yönlendirildiğini vurgulayan Canikli, "Çocuklarının dini hassasiyet içerisinde okuyarak mezun olmasını isteyen velilerin tercih ettiği bu okullar kapatılınca, bu şekilde talebi olan öğrencilerin hemen hemen büyük bir bölümü otomatik olarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün okullarına yönlendirilmiş oldu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün okullarına o tarihlerde 650-700 bin İmam Hatipli öğrenci yönlendirildi. 28 Şubat sürecini dizayn eden, gerçekleştiren ekibin önemli amaçlarından biri de buydu. Bilerek yapıldı. Bu bir projeydi. İmam Hatipler kapatıldıktan sonra yüz binlerce evladımız hem insan kaynağı, hem de parasal kaynak olarak Fetullahçı Terör Örgütü tarafından maalesef sömürüldü, kullanıldı. Bu terör örgütünün güçlenmesi ve gelişmesi için inanılmaz bir şekilde onlara bu kaynak sağlandı. Bugün İmam Hatip'teki öğrenci sayısının bu kadar yüksek olmasına itiraz edenlere bu çok yakın tarihi gerçeği bir kez daha hatırlatmakta fayda var" diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki protokol kurdele keserek pansiyonun açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası Canikli ve Yılmaz pansiyonu gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli 28 Şubat Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title